Fudbal

Ćurčić: Želja nije sporna, skupo smo platili greške

Ćurčić: Želja nije sporna, skupo smo platili greške
Ćurčić: Želja nije sporna, skupo smo platili greške

LISABON - Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić izjavio je danas da je nacionalni tim skupo platio greške protiv Portugala i poručio da su igrači dali sve od sebe kako bi ostvarili pozitivan rezultat.

"Želje nije nedostajalo, agresivnosti možda. Kada je želja u pitanju, igrači su dali maksimum. Da li je moglo više, to je sada za analizu. Početak drugog poluvremena bio je dobar, do izjednačujućeg gola smo najbolje izgledali tokom 90 minuta. Nažalost, nismo izdražali posle 1:1, a bilo nam je potrebno 10 minuta da se stabilizujemo. Nismo uspeli i platili smo danak kardinalnim greškama u nizu kod prvog i drugog gola", rekao je Ćurčić srpskim izvještačima po povratku iz Lisabona.

Prema njegovim riječima, jedan od glavnim razloga poraza bila je igra u završnici.

"Nismo se dobro kretali bez lopte, naročito pred njihovim golom posle novog vođstva Portugala. Imali smo puno situacija u napadu, nismo se dobro kretali i to je jedan od ključnih problema zbog kojih nismo došli do pozitivnog rezultata", navodi on.

Ističe da je odbrana u pojedinim trenucima djelovala panično, kao i da su Portugalci koristili svaku grešku.

"Sve je delovalo panično, nismo očekivali da ćemo takve stvari da napravimo u jako važnoj utakmici i protiv ovakvog protivnika. Skupo smo platili sve greške, naročito kod prvog gola. Utisak meča i prelomni trenutak je to što nismo reagovali na pomoćnu igru kod kornera, iako smo je očekivali", zaključio je Ćurčić.

Reprezentacija Srbije se poslije pet kola nalazi na četvrtom mjestu sa jednim bodom na tabeli I grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije