Fudbal

Ćurčić i zvanično selektor A reprezentacije Srbije

Ćurčić i zvanično selektor A reprezentacije Srbije
Ćurčić i zvanično selektor A reprezentacije Srbije

STARA PAZOVA - Izvršni odbor fudbalskog saveza Srbije (FSS) jednoglasno je danas imenovao Radovana Ćurčića za novog selektora A nacionalne reprezentacije.

Dosadašnjeg selektora mladog državnog tima za ovu funkciju predložio je potpredsjednik FSS zadužen za nacionalne selekcije Savo Milošević, a dužnost će preuzeti od Holanđanina Dika Advokata, koji je podnio ostavku dan nakon poraza od Danske u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope (3:1).

Sa Ćurčićem je dogovorena saradnja do kraja tekućeg i narednog kvalifikacionog ciklusa.

Najbolje srpske fudbalere Ćurčić je privremeno vodio na prijateljskoj utakmici 18. novembra protiv Grčke na Kritu, gdje su zabilježili pobjedu rezultatom 2:0.

Novi kormilar A reprezentacije rođen je 1972. u Ivanjici, gdje je i počeo igračku karijeru u dresu domaćeg Javora. Kasnije je igrao za OFK Beograd, Goricu i Borac Čačak, a od aktivnog igranja fudbala oprostio se prilikom povratka u matični klub.

Trenerskim poslom Ćurčić je počeo da se bavi u Javoru (2003-2006), potom je vodio Borac (2006-2007) i ponovo Javor (2007-2010), da bi kasnije bio angažovan za pomoćnika selektora A reprezentacije (2010-2011) i privremenog selektora (2011-2012).

U sezoni 2013/14. preuzeo je mladu nacionalnu selekciju (igrači do 21 godine), koja je pod njegovim vođstvom ostvarila veliki uspjeh plasmanom na prvenstvo Evrope 2015. u Češkoj, nakon što je u dvomeču baraža bila uspješnija od dosadašnjeg šampiona Španije (0:0 u Jagodini i 2:1 u Kadizu).

Reprezentacija Srbije u I grupi kvalifikacija za prvenstvo Evrope 2016. u Francuskoj ima samo jedan bod, koliko i Jermenija, a vodeće su Danska sa sedam, Portugal sa šest i Albanija sa četiri boda.

U narednoj utakmici, sada pod vođstvom Ćurčića, Srbija igra 29. marta na gostujućem terenu protiv Portugala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije