Fudbal

Didier Drogba se nada poslu u Chelseaju

Didier Drogba se nada poslu u Chelseaju
Didier Drogba se nada poslu u Chelseaju

Didier Drogba (37), bivši napadač Chelseaja, izjavio je da će se po okončanju igračke karijere vratiti u londonski klub, jer ima takav dogovor sa direktorima. Prema njegovim riječima, tada će ga čekati posao u klubu, a on lično želi da jednog dana postane menadžer.

Drogba trenutno igra u kanadskom Montreal Impactu koji nastupa u Major Soccer League (MLS). Zanimljivo, iako je u poznim igračkim godinama u 11 utakmica postigao je isto toliko golova.

“Želim da se vratim u klub koji mi je tako puno dao. Dogovorio sam to sa direktorima u klubu. Zašto da ne budem menadžer, sportski direktor, trener u akademiji ili možda savjetnik za napadače”, rekao je Drogba za britanske medije.

Tokom svog “dvostrukog” boravka u Chelseaju sjajani napadač iz Obale Slonovače osvojio je Ligu šampiona i četiri naslova šampiona Engleske. Po završetku prošle sezone odlučio je da sreću potraži u Kanadi. No, i dalje pomno prati šta se dešava sa aktuelnim šampionom, koji je trenutno na 15. poziciji u Premier ligi.

“Jose Mourinho je i dalje pravi čovjek za posao menadžera u Chelseaju. Ako je klub odlučio da mu da podršku to znači da mu Roman Abramovič idalje vjeruje. Mislim da mu i igrači vjeruju i on će sigurno dati sve od sebe da okrene situaciju. Igrači imaju kvalitet, a rukovodstvo zna da vodi klub. Chelsea je klub kojem se obično ne ponavljaju dvije loše sezone zaredom”, kazao je Drogba.

Osim za Montreal Impact i Chelsea, za koji je odigrao 381 utakmicu i postigao 164 gola, Drogba je tokom svoje karijere nastupao za francuske timove Le Mans, Guingamp i Olympique Marseille, kineski Shangai Shenhua i turski Galatasaray. Za reprezentaciju Obale Slonovače upisao je 104 nastupa i dao 65 golova.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije