Fudbal

Druga pobjeda Srbije pod vođstvom Muslina

Druga pobjeda Srbije pod vođstvom Muslina
Druga pobjeda Srbije pod vođstvom Muslina

Fudbaleri Srbije pobijedili su Izrael sa 3:1 u prijateljskoj utakmici odigranoj na novosadskom "Karađorđu".

Ovo je bio drugi meč novog selektora Slavoljuba Muslina otkad je preuzeo "Orlove" i drugi trijumf, pošto je nedavno rezultatom 2:1 pobijeđen Kipar.

Ponovo je selektor "promiješao karte", a srpski nacionalni tim uspio je da slavi i pored ne baš sjajne igre.

Izraelci su na početku meča nekoliko puta opasno priprijetili, ali je Srbija povela u 33. minutu pogotkom kapitena Branislava Ivanovića.

Defanzivac Čelsija dobro se snašao poslije dodavanja Saše Zdjelara i, iako je napravio faul nad golmanom, uspio da ga savlada, uputivši loptu preko glave sa zemlje.

"Orlovi" su na odmor otišli sa minimalnom prednošću, Muslin je napravio nekoliko izmjena na početku drugog poluvremena, a gosti stigli do izjednačenja već u 48. minutu.

Marko Grujić naivno je oborio jednog protivničkog igrača na ivici kaznenog prostora i Izrael je dobio penal. Siguran izvođač bio je "Izraelski Suares" Eran Zahavi.

Međutim, kvalitet Srbije došao je do izražaja u finišu meča i Nemanja Milunović postigao je pobjedonosni pogodak 15-ak minuta prije kraja. Zoran Tošić je izveo korner, odbrana gostiju loše je reagovala, a defanzivac BATE Borisova je uz malo sreće pogodio gornji lijevi ugao.

Duel je zatvorio Dušan Tadić fantastičnim pogotkom u 88. minutu, kada je prihvatio jedan odbitak iz kaznenog prostora i sa nekih 20 metara pogodio same rašlje gola Izraela.

Sljedeću utakmicu Srbija igra 5. juna protiv Rusije u Monte Karlu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije