Fudbal

Džajić: Rat spriječio zvezdinu vladavinu Evropom

Džajić: Rat spriječio zvezdinu vladavinu Evropom
Džajić: Rat spriječio zvezdinu vladavinu Evropom

Najbolji srpski fudbaler u 20. vijeku Dragan Džajić izjavio je da je rat u nekadašnjoj SFRJ spriječio Crvenu zvezdu da dugo vlada evropskim klupskim fudbalom.

Džajić je u razgovoru za AFP, povodom 25 godina od Zvezdine titule šampiona Evrope u Bariju i pobjede protiv Olimpika iz Marselja istakao da je plan koji je napravljen podrazumijevao dugu vladavinu.

"Titula iz Barija trebalo je da bude samo početak. Dugo smo stvarali šampionski tim, imali smo jasan plan, recimo već dogovoren transfer Davora Šukera. I onda se sve srušilo za jedan dan. NIjedna kompanija nije izgubila zbog rata koliko Zvezda", prisjetio se Džajić, tadašnji sportski direktor crveno-bijelih.

Prema njegovim riječima, u Zvezdi se nikada nije gledala nacionalnost igrača, nego samo kvalitet, a AFP podsjeća da je šampionski trofej u Bariju donio Makedonac Darko Pancev i da su igrali Hrvat Robert Prosinečki, Crnogorac Dejan Savićević, Refik Šabanadžović iz BiH, Srbi kapiten Stevan Stojanović, Siniša MIhajlović, Vladimir Jugović, Dragiša Binić....

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije