Fudbal

Džerard se vraća u Liverpul: Napravio sam pun krug

Džerard se vraća u Liverpul: Napravio sam pun krug
Džerard se vraća u Liverpul: Napravio sam pun krug

Doskorašnji fudbaler Liverpula Stiven Džerard vratiće se u klub u kome je proveo 17 godina, saopšteno je danas na sajtu engleskog premijerligaša.

Džerard će od februara raditi na Akademiji Liverpula zajedno s direktorom Aleksom Inletorpom i drugim trenerima u Kerbi kompleksu. On će biti zadužen za razvoj mladih fudbalera "crvenih".

- Osjećam kao da sam napravio pun krug. Vratio sam se na mjesto gdje je sve počelo. Moram da naglasim da odluku nisam donio na osnovu emocija, već na osnovu onoga što mogu da ponudim Liverpulu. Mislim da nema potrebe da objašnjavam ljudima šta ovaj klub za mene predstavlja, ali kada sam znao da ću se vratiti želio sam da to bude u ulozi koja može da pomogne svima. Osjećam da je ovo pravo vrijeme za sve strane da se vratim. Daje mi šansu da učim i da se razvijam kao trener i da u isto vrijeme dijelim svoje znanje i ideje sa mladim nadama u veoma važnom periodu njihovog razvoja - poručio je Džerard.

Džerard je od 1998. do 2015. godine nastupao za Liverpul, a potom je proveo godinu i po dana u američkom Los Anđeles Galaksiju.

On je u dresu Liverpula odigrao 710 utakmica i postigao 186 golova, dok je za reprezentaciju Engleske imao 114 nastupa na kojima se 21 put upisao u listu strijelaca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije