Fudbal

Edin Džeko: Imamo snage za EURO

Edin Džeko: Imamo snage za EURO
Edin Džeko: Imamo snage za EURO

Naredna utakmica u Haifi s Izraelom mogla bi biti ključna u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016, saglasni su svi u fudbalskoj reprezentaciji BiH.

Kapiten "zmajeva" Edin Džeko, kao i njegovi saigrači iz državnog tima, vratili su se klupskim obavezama, ali već narednog mjeseca očekuje ih teško gostovanje u kojem će pokušati ostvariti prvu pobjedu.

"Možda nismo počeli kvalifikacije najbolje. Poraz od Kipra bio je neplaniran, ali bitno je kako se završi, a ja se nadam da će to biti onako kako svi priželjkujemo - plasmanom na još jedno veliko takmičenje. Bez obzira na sve, mi imamo snage da završimo na jednoj od prve dvije pozicije i mislim da će meč u Haifi biti izuzetno važan za nas", smatra Džeko.

Golgeter Mančester Sitija u ponedjeljak je na "Bilinom polju" postigao četvrti gol u svim dosadašnjim utakmicama sa Belgijancima. Favoriti grupe u nastavku su ipak uspjeli izjednačiti, što je bio drugi remi bh. tima u trci za plasman u Francusku.

"Radujem se što sam se ponovo upisao u listu strijelaca u duelu sa Belgijom, ali više puta sam rekao i ponoviću, da je najmanje bitno ko će dati gol. Ovoga puta sam to bio ja, sljedeći put biće neko drugi. Često kažem neka ga postigne i golman Asmir Begović, samo da ostvarimo cilj", smatra Džeko.

Gostovanje u Izraelu 16. novembra neće biti lako. Nakon poraza i dva remija, pobjeda se nameće kao imperativ.

"Ne zavaravamo se da će biti jednostavno doći do cilja u Haifi, ali moramo se bazirati na našu igru, ne gledati konkurente, jer još smo vladari svoje sudbine i u narednih sedam mečeva možemo mnogo toga napraviti", zaključio je Džeko.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije