Fudbal

Emir Spahić kasni na okupljanje

Emir Spahić kasni na okupljanje
Emir Spahić kasni na okupljanje

Okupljanje najboljih fudbalera Bosne i Hercegovine zakazano je sutra u Trening kampu N/FS BiH u Zenici, gdje će reprezentativci do polaska u Andoru odraditi ukupno četiri treninga. Tri će biti potpuno zatvorena za javnost, a prvi je u utorak ujutru. Selektor Mehmed Baždarević u bazu "zmajeva" stigao je još u subotu, dok je dolazak igrača planiran danas do 14 časova. Kašnjenje je najavio i opravdao jedino Emir Spahić, čiji se dolazak očekuje u utorak ujutru.

"Razgovarao sam sa Spahićem. Dobio je moju saglasnost da u ponedjeljak obavi određene privatne, odnosno porodične obaveze. Najvažnije je da će u utorak biti na treningu sa ostatkom ekipe i sretan sam što je i dalje član reprezentacije. To će sigurno biti velika stvar za nas", rekao je Baždarević.

"Zmajevi" će u četvrtak letom iz Sarajeva otputovati u Andoru, gdje u subotu protiv domaćina žele prvu pobjedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine. Nakon četiri kola trenutno su na pretposljednjem petom mjestu u grupi sa svega dva osvojena boda. Nakon kvalifikacijskog meča sa Andorom Baždarevićevi puleni će 31. marta u Beču odigrati i prijateljski sa Austrijom. Danas će se u Vogošći okupiti i mlada U21 reprezentacija BiH koja će odigrati dva prijateljska susreta, 27. marta u Tuzli protiv Sjedinjenih Američkih Država i četiri dana poslije u Kaknju protiv Turske.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije