Fudbal

Evropski klubovi podržali Infantinovu kandidaturu za predsjednika FIFA

Evropski klubovi podržali Infantinovu kandidaturu za predsjednika FIFA
Evropski klubovi podržali Infantinovu kandidaturu za predsjednika FIFA

Asocijacija evropskih klubova (ECA) saopštila je u utorak kako je Gianni Infantino, generalni sekretar Evropske fudbalske federacije (UEFA), dobio njihovu podršku u kandidaturi za predsjednika Svjetske fudbalske federacije (FIFA).

Ovo je zaključak Generalne skupštine ECA, koja se održava u Parizu i kojoj su prisustvovali predstavnici 143 kluba, uključujući i evropske velikane kao što su Real Madrid, Bayern, Juventus, Barcelona... Inače, ECA broji više od 220 članova iz 53 zemlje.

Infantino se obratio prisutnima na Generalnoj skupštini ECA i predstavio im svoju viziju napretka FIFA u slučaju da postane predsjednik. Nakon skandala koji potresaju svjetsku kuću fudbala u posljednje vrijeme Infantino prevashodno želi da se posveti reformi FIFA-e izgrađenoj na transparentnosti, snažnom rukovođenju, solidarnosti i s fokusom na razvoj fudbala u cijelom svijetu.

Izbori za novog predsjednika FIFA-e održaće se 26. februara na Vanrednom kongresu u Cirihu. Protivkandidati su mu: Ali Bin al-Hussein, šeik Selman Bin Erbahim al-Khalifa, Tokyo Sexwale i Jerome Champagne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije