Fudbal

FIFA kaznila Džeku, Bešića i Žilija

FIFA kaznila Džeku, Bešića i Žilija
Foto: Ilustracija | FIFA kaznila Džeku, Bešića i Žila

Disciplinska komisija Svjetske fudbalske federacije izrekla je danas kazne za incidente koji su se dogodili nakon utakmice kvalifikacija za Mundijal u Rusiji između BiH i Grčke odigrane 9. juna na Bilinom polju.

NSBiH je kažnjen sa 30.000 franaka za propuste i lošu organizaciju meča s Grcima, a stadion Bilino polje je suspendovan za jednu utakmicu. Tako će se veoma važan meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Belgije, odigrati bez prisustva navijača, piše SportSport.ba.

Kapiten fudbalske A reprezentacije BiH koji je izazvao sukob koškanjem sa Kostasom Manolasom nije suspendovan, nego je kažnjen samo novčano. 'Dijaman't je dobio upozorenje i moraće platiti 2.500 švicarskih franaka. To znači da će selektor Mehmed Baždarević moći računati na usluge bh. napadača u finišu kvalifikacija.

S druge Meša neće moći računati na Muhameda Bešića. Veznjak Evertona suspendovan je jednu utakmicu i kažnjen je sa 5.000 švajcarskih franaka. Stefan Žili, doskorašnji trener u stručnom štabu "Zmajeva" suspendovan je na šest mjeseci, a kažnjen je i sa 3.000 švajcarskih franaka. Francuski trener dobio je i ukor, navodi Faktor.ba.

U obrazloženju odluke u FIFA dokumentu navedeno je da su Džeko, Bešić i Gilli kažnjeni zbog agresivnog ponašanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije