Fudbal

FK Borac: Dug će biti isplaćen

FK Borac: Dug će biti isplaćen
FK Borac: Dug će biti isplaćen

Nakon odluke Disciplinske komisije nema mjesta panici jer će dugovanja igračima biti isplaćena u naredna dva dana zahvaljujući prihodu od utakmice protiv Partizana, piše u saopštenju FK Borac, koji je suspendovan od strane N/FS BiH.

"Crveno-plave" i Velež Disciplinska komisija N/FS BiH je suspendovala zbog dugova prema bivšim igračima te za isplatu dala rok do 31. marta inače neće imati pravo nastupa u BH Telecom Premijer ligi BiH. Borac je suspendovan zbog duga prema Borislavu Pilipoviću, Ivanu Kostiću, Mladenu Žižoviću, Marku Jevtiću i Stefanu Dujakoviću, a iz kluba ističu da se radi o cifri od 60.000 KM. Dok Velež mora da izmiri obaveze prema Darku Maletiću i Zlatku Kazaziću.

"Do kraja marta FK Borac na osnovu ranije nastalih dugovanja mora da plati oko 60.000 KM, a do kraja juna još 80.000 KM. S tim u vezi, planirano je da se već od sljedeće utakmice sa Sarajevom uplati dio od navedenih 80.000 KM, pa je zbog toga i podignuta cijena ulaznice za istočnu tribinu sa dvije na četiri KM, te za zapadnu sa šest na sedam KM", stoji u saopštenju kluba iz Platonove ulice.

Ukoliko čelnici Banjalučana ipak ne riješe ovaj problem do 31. marta, neće biti odigrana utakmica 23. kola BH Telecom Premijer lige BiH u kojoj na Gradskom stadionu treba da gostuje Sarajevo. Ovaj susret je jedan od bitnijih za Borac, kojeg čeka još mnogo posla kako bi izborio opstanak u bh. eliti.

"Odigravanje derbi utakmice protiv Sarajeva nijednog sekunda se ne dovodi u pitanje, kao što se ne dovodi u pitanje ni nastavak redovnog izmirivanja tekućih obaveza", kažu sa Gradskog stadiona i dodaju:

"Iskreno zahvaljujemo svim navijačima koji su podržali naše fudbalere na utakmici sa Partizanom i pozivamo ih da sa nama budu i sljedeće subote, kada klub bije tešku bitku za opstanak."

Banjalučani su u petak u sklopu proslave 90 godina postojanja u prijateljskom meču odmjerili snage sa Partizanom (0:0). Rezultat meča je bio u drugom planu pošto je domaćin slavio vrijedan jubilej pred više od 7.000 navijača. Osim što su gromoglasno bodrili svoje ljubimce, najvatrenije pristalice "crveno-plavih" i "crno-bijelih" istakle su se i transparentima. Između ostalog, bilo je skandiranja i poruka podrške Radovanu Karadžiću, prvom predsjedniku RS, koji je prošle sedmice u Hagu osuđen za ratne zločine.

"Ovu utakmicu smo doživjeli kao prazničnu u pravom smislu riječi. Raduje me publika, koja je došla u velikom broju. Ovo je prijeteljska utakmica, a mi imamo velike obaveze da izborimo opstanak u ligi. Žao mi je što na ovom meču nismo vidjeli pogodaka", rekao je Borče Sredojević, trener Borca.

Ivan Tomić, trener Partizana, istakao je da je bilo dosta prilika i da je meč trebalo da se završi 2:2.

"Utakmica igrana u sjajnom ambijentu dva kluba, koji godinama grade dobre odnose. Pohvalio bih Borac, pogotovo za igru u prvom poluvremenu", jasan je Tomić.

"Performans" navijača

Navijači Borca popularni "Lešinari" bakljom su pogodili jednog gostujućeg fudbalera Marka Golubovića, nakon toga su na istočnoj tribini zapalili nekoliko šalova i zastava Partizana. Početkom drugog poluvremena i pristalice aktuelnog prvaka Srbije "Grobari" su izveli svoj "performans". Nakon bakljade, veliki broj pirotehničkih sredstava i polomljenih stolica, bačen je na atletsku stazu ispred sjeverne tribine Gradskog stadiona.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije