Fudbal

FK Slavija će se obratiti MUP-u i UEFA

FK Slavija će se obratiti MUP-u i UEFA
FK Slavija će se obratiti MUP-u i UEFA

Iz FK Slavija neće odustati u nastojanjima da dokažu navodne nepravilnosti u minuloj sezoni BH Telecom Premijer lige.

Najavili su da će saznanja o navodnim nečasnim radnjama u završnici bh. takmičenja proslijediti i na adrese MUP-a i UEFA. O svemu su u otvorenom pismu upoznali i čelne ljude N/FS BiH, od kojih traže da sprovedu detaljnu istragu.

"Duboko smo svjesni svih svojih slabosti, koje se ogledaju u organizaciji i finansijskom poslovanju kluba, kao i rezultatima koje smo ostvarili, odnosno nismo. Za ispadanje Slavije najveću odgovornost snosimo mi, ali smo istovremeno ponosni, jer smo sportski završili prvenstvo", navodi se između ostalog u pismu "sokolova".

Tvrde da su se, za razliku od njih, drugi služili raznoraznim stvarima, a koje nemaju nikakve veze sa sportom i apostrofiraju rezultate u zadnjih šest kola.

"Kako se može desiti da ekipe za 25 kola nemaju pobjeda ili poraza koliko u zadnjih pet kola. Nemojte reći da je to odraz kvaliteta pojedinih ekipa, te proizvod sportskih rezultata. Možete i to, kada biste govorili neistine, konstatuje se u pismu Slavije i dodaje:

"O namjeri sudija da pokradu klubove na pojedinim utakmicama, kao što se desilo nama u Banjaluci, suvišan je svaki komentar. Pobjede ekipa u posljednjem kolu, kao što je Olimpic pobijedio Sarajevo, smiješno je i komentarisati. Uvjereni smo da nećete, kao odgovorni ljudi, preći preko ovih stvari, da ćete sve ispitati, da nećete registrovati tabelu za ovo prvenstvo, a mi ćemo sa svoje strane sva saznanja proslijediti MUP-u i UEFA, da oni ispitaju regularnost prvenstva i ponašanje pojedinaca na tim utakmicama. Kao i nevjerovatne rezultate koji su zabilježeni u zadnjih pet kola."

Osvrnuli su se i na kladionice, uz tvrdnje da su se rezultati znali unaprijed.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije