Fudbal

FK "Sloboda" podržali navijači

FK "Sloboda" podržali navijači
FK "Sloboda" podržali navijači

Više od 1.000 navijača i simpatizera FK „ Sloboda“ danas se okupilo na mjestu bivše istočne tribine stadiona “Tušanj” u Tuzli. Navijači traže da se što prije riješe problemi u klubu koji se sada nalazi prvi na tabeli Premier lige BiH.

Navijači su pružili podršku predsjedniku Upravnog odbora FK Sloboda Azmiru Husiću koji je nedavno podnio je ostavku na ovu funkciju.

„ Mi navijači i simpatizeri FK Sloboda nismo u mogućnosti ozbiljnije finansijski pomoći timu, potpisati reprogram otplate duga i rješavati ključne probleme. Ali spremni smo pokazati koliko volimo i živimo za ovaj klub i koliko nam je stalo do njegove sadašnjosti ali i budućnosti. Moralna podrška nerijetko je izuzetno važna, prije svega kao poruka ali i kao glas koji se ne može i ne smije zanemariti i ignorisati. „ kazali su navijači, te dodali da upućuju „podršku čovjeku koji je bez i najmanje skrivenih namjera pokazao koliko želi dobro klubu koji je bio na pragu gašenja.

Husić se trenutno nalazi u Sjedinjenim Američkim Državama zbog poslovnih obaveza, odakle je poručio kako namjerava otići iz tuzlanskog kluba, koji ove sezone briljira u Premijer ligi BiH i nalazi se na vrhu tabele. Na ostavku se odličio zbog , kako kaže, izostanka podrške lokalne vlasti.

„Istina je da sam podnio pismenu ostavku, a glavni razlog zbog kojeg odlazim je izostanak podrške klubu. Došlo je vrijeme da prekinem sa započetim, s obzirom na to da dvije i po godine slušam prazna obećanja. Žao mi je što ne mogu do kraja završiti projekat i sa Slobodom proslaviti titulu. Ostaje veliki žal, najviše zbog navijača, koji jedino vrije.“- kazao je nedavno Husić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije