Fudbal

Fudbaleri Zrinjskog vjeruju u čudo

Fudbaleri Zrinjskog vjeruju u čudo
Fudbaleri Zrinjskog vjeruju u čudo

Iako je povreda Ivana Crnova poremetila planove, Branko Karačić, trener Zrinjskog, vjeruje da njegovi izabranici protiv favorizovanog Maribora mogu napraviti čudo.

Prva utakmica drugog pretkola Lige šampiona igraće se 15. ili 16. jula u Mostaru "Pod Bijelim brijegom". Revanš je sadam dana kasnije na stadionu "Ljudski vrt" u Mariboru.

"Planove i raspoloženje kvari svakako ozljeda Crnova, koji bi nam bio od velike koristi. Nažalost, slomio je kost stopala i neće ga biti protiv Maribora, a vjerovatno ni na startu nove sezone u Premijer ligi. Gips mora nositi u naredne četiri sedmice", objasnio je Karačić i dodao:

"Ono što nas na drugoj strani veseli je zdravstveno stanje Ante Radeljića. On još od gradskog derbija u posljednjem kolu prošle sezone vuče povredu, ali od ponedjeljka će raditi s ostatkom ekipe".

Šampioni BiH u sklopu priprema za međunarodni nastup sa Slovencima su odigrali već nekoliko utakmica. Nakon remija protiv Tomislava (0:0), u Tomislavgradu su pobijedili hrvatskog prvoligaša Istru (2:1). Juče su snage odmjerili i sa Travnikom.

"Zadovoljan sam onim što moji igrači pokazuju u test mečevima. Maribor je iskusna ekipa, kvalitetni su kao cjelina i favoriti su protiv nas. Međutim, ja sam sportaš, lopta je okrugla i nadam se da možemo napraviti iznenađenje isto onako kao kad smo osvojili titulu u Premijer ligi BiH", kaže Karačić.

Od kada je saznao ime protivnika, strateg Mostaraca pozabavio se i sakupljanjem što više informacija. Neke je potražio i od svog prijatelja Ante Čačića.

"On je vodio Maribor prošle sezone i dao mi je neke zanimljive podatke. Takođe, posavjetovao sam se i s još nekim ljudima iz Slovenije. Naša prednost u tom meču mogla bi, ako ništa drugo, biti ona psihološka, jer možemo puno više dobiti nego izgubiti", smatra Karačić.

Turković: Proći ćemo Lovćen

Napadači Željezničara zakazali su u prvoj utakmici prvog pretkola Lige Evrope, ali u taboru sa "Grbavice" uvjerni su da u revanšu mogu eliminisati ekipu Lovćena. Crnogorci su na "Koševu" uspjeli ostati neporaženi (0:0).

"Bez obzira na to što nismo pobijedili u prvoj utakmici, smatram da smo zalaganjem, igrom i stvorenim prilikama pokazali da smo bolji od Lovćena. Realizacija je, nažalost, izostala i nadam se da ćemo u Petrovcu to popraviti. Imamo snage i kvaliteta za prolaz dalje", smatra napadač "plavih" Nedo Turković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije