Fudbal

Fudbalski spektakl u Semberiji: Zv(ij)ezde u Bijeljini

Fudbalski spektakl u Semberiji:  Zv(ij)ezde u Bijeljini
Fudbalski spektakl u Semberiji: Zv(ij)ezde u Bijeljini

Pored onog u Banjaluci, u fudbalskom prazniku moći će da uživaju i Bijeljinci, jer će na Gradskom stadionu u nedjelju Zvijezda 09 ugostiti slavnog imenjaka iz Beograda - Crvenu zvezdu.

Klub iz etno sela Stanišići, koji se takmiči u Prvoj ligi RS, je jedan od rijetkih koji je u rasponu od četiri mjeseca igrao dva prijateljska meča s "crveno-bijelima". U novembru prošle godine su Semberci gostovali u Beogradu, a sada će im ta posjeta biti uzvraćena.

"Ponosni smo i čast nam je što ćemo ugostiti nekadašnjeg evropskog i svjetskog šampiona. Nema sumnje da će ovaj meč biti pravi fudbalski spektakl jer je Zvezda, gdje god da dođe, veliki magnet za navijače", kaže Milan Čabrić, direktor Zvijezde 09.

Zvezda će u Bijeljini sigurno imati ogromnu podršku jer je ovaj kraj poznat po velikom broju simpatizera "crveno-bijelih", pa je otud i moto ovog meča "Semberija cela crveno-bela".

"Ovo je velika stvar za naš klub i cijelu RS. Fascinantno je koliko je veliko interesovanje ljudi za ovu utakmicu i zbog toga smo odlučili da utakmica bude odigrana na Gradskom stadionu u Bijeljini. I pored toga nemam dilemu da će stadion biti mali da primi sve one koji žele da vide šampione Srbije", dodao je Radika Marić, generalni sekretar Zvijezde 09.

Organizator utakmice, koja u nedjelju počinje u 15 časova, u prodaju je pustio 5.000 ulaznica po cijeni od pet KM, koje se mogu kupiti na četiri prodajna mjesta. Uz ulaznicu na poklon se dobija brošura koja je specijalno štampana za ovu priliku.

Beogradski klub, koji je već ranije obezbijedio titulu šampiona Srbije, u etno selu Stanišići obaviće petodnevne mini-pripreme, a iz Zvezde stiže vijest da bi im uskoro u goste mogao doći i slavni Liverpul. Zvezda je početkom godine engleskom premijerligašu prodala vezistu Marka Grujića, a nedavno je u Engleskoj boravio i Dragan Mladenović, direktor Omladinske škole Crvene zvezde. Mladenović je kazao da je Liverpul zainteresovan za učešće na turniru koji bi organizovao srpski klub.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije