Fudbal

Gece se vraća u Dortmund?

Gece se vraća u Dortmund?
Gece se vraća u Dortmund?

"Bild" je pogodio za transfere Marija Gecea i Roberta Levandovskog u Bajern i prvi je plasirao vijest o povratku Žozea Murinja u Čelsi, a sad piše da će upravo Gece na ljeto da se vrati u Borusija Dortmund, a na njegovo mjesto dolazi Ilkaj Gundogan.

"Bild" ovu informaciju potkrepljuje uvjeravanjem da su se predsjednik "milionera" Hans Joakim Vacke i direktor Bavaraca Karl Hajnc Rumenige prošle sedmice sastali u Minhenu, neposredno pred početak polufinala Kupa Njemačke i tom prilikom su razmatrali mogućnost razmjene igrača. Prema saznanjima istog lista, Pep Gvardiola, trener Bajerna, nije zadovoljan napretkom Gecea i u posljednje vrijeme ne koristi ga u mjeri kako se to očekuje od igrača plaćenog 37.000.000 evra. Zato traži način da ga se oslobodi, pa se kao jedan od mogućih scenarija spominje upravo povratak u Borusiju.

"Ne mogu da zamislim da je Gece bio tema razgovora između Vaceka i Rumenigea. Mario je igrač Bajerna i stvarno ne mogu ponovo da ga zamislim u našem dresu", rekao je sportski direktor Borusije Mihael Cork.

Da čelnici "milionera" vole da vraćaju bivše asove može da se vidi na primjeru Nurija Sahina i Šinđija Kagave, pa onda ni povratak Gecea nije isključen. Međutim, imajući u vidu u najmanju ruku neprijateljske odnose između dva posljednja šampiona Njemačke, djeluje pomalo zbunjujuće da aktuelni prvak pomaže klubu koji proživljava jednu od žešćih kriza posljednjih godina, iako bi zauzvrat dobio Ilkaja Gundogana, bez obzira što se činilo da je reprezentativac Njemačke sve dogovorio sa Mančester junajtedom za 30.000.000 evra.

"Ako bi Bajern doveo Gundogana, to ne bi bio nastavak rata između nas i njih. Naravno, ne bismo voljeli da Ilkaj pojača našeg direktnog konkurenta, mada, ruku na srce, Bajern i nije najveći rival Borusije u ovoj sezoni. Tek da napomenem, nismo dobili nikakvu ponudu za Gundogana", jasan je Cork.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije