Fudbal

Golmani velika snaga Krupe

Golmani velika snaga Krupe
Golmani velika snaga Krupe

BANJALUKA - Pozicija golmana u fudbalu je jedno od najosjetljivijih mjesta u timu i najčešće jedan brani čitavu sezonu, ali to nije slučaj u ekipi Krupe gdje su u dosadašnjih 13 kola Premijer lige BiH branila čak trojica čuvara mreže.

Često se kaže da je "golman pola ekipe", čovjek koji uliva sigurnost ostalim igračima. Zbog toga treneri uvijek nastoje da imaju sigurnu i pouzdanu "jedinicu" koju rijetko mijenjaju, a rezervni golmani priliku najčešće dobijaju u kup takmičenjima. Međutim, Krupa je imala velikih problema sa povredama na početku ove sezone. Prvi čuvar mreže Mladen Ilić branio je u osam mečeva, a iako je primio 11 golova dobro je obavio svoj posao. Treba imati u vidu da je Krupa tada igrala protiv najjačih rivala u ligi Željezničara, Zrinjskog, Radnika i Sarajeva, kao i da je to bilo vatreno krštenje kluba u Premijer ligi.

Kapiten Krupe nažalost je doživio povredu prepona, pa je naredne dvije runde gol čuvao Milorad Nikolić. Iskusni momak iz Kule primio je samo jedan pogodak, ali i on je doživio sličnu sudbinu kao i Ilić pošto je povrijedio butni mišić. Šansu je dočekao Jovan Kutić. Njemu očigledno nije smetalo što je treća opcija i što je priliku dobio tek u 11. kolu, jer na tri utakmice nije primio pogodak. Treba napomenuti da je i četvrti golman ekipe, talentovani Stefan Pupovac, bio na klupi u nekoliko mečeva, što vjerovatno nije računao uoči početka sezone. To što su se tri golmana izmijenila u ekipi Krupe se ni malo nije osjetilo na rezultatima, već naprotiv ekipa bilježi odlične partije i trenutno je druga na tabeli. Podatak o dobroj formi svih čuvara mreže može da raduje šefa stručnog štaba Slobodana Starčevića koji će sigurno imati slatke muke koga da stavi u igru kada svi budu spremni. Ponosan može biti i trener golmana Mirando Petrić koji najviše radi sa ovim momcima i najbolje ih poznaje.

"Proces konstantnog i dobrog rada sa ovim momcima traje dosta dugo, sa Ilićem već pet-šest godina, a sa Kutićem tri. Nikolić je došao prije početka sezone pošto smo u jednom momentu imali dva povrijeđena  golmana i morali smo naći neko rješenje. On je došao da pomogne mlađim golmanima u radu. Treba spomenuti i golmana iz juniora, Pupovca. On je dobar, vrijedan i ako se ukaže potreba druga je opcija, ravnopravno konkuriše za tim. Kada se sve sabere i oduzme zadovoljan sam njihovim igrama, ko god da je branio odradio je svoj dio posla, naravno u saradnji sa momcima iz zadnje linije koji igraju vrlo dobro. Nadam se da će i u nastavku sezone pružati iste partije. Konkurencija je dobra i zdrava, a mogu reći da imamo slatke muke, mada nekada  moramo prelomiti i na nečiju štetu, jer stvarno svi dobro rade i trude se" rekao je Petrić.

Kutić je trenutno u odličnoj seriji i biće u timu sutra protiv Radnika. Kako je kazao, velika konkurencija za "broj 1" je samo dodatni motiv da još više i bolje radi.

"Dobra je konkurencija u ekipi. Mladen je mlad i talentovan, a Nikolić prevaga u iskustvu, učimo od njega. Konkurencija je zdrava, međusobno se nadmećemo. Imamo dobre uslove za rad, posvećeni smo maksimalno i to daje rezultate. Primamo malo golova i očekujem da ćemo nastaviti sa tim rezultatima. I ja sam imao pauzu na početku sezone i eto došao sam iz trećeg plana, imao sam tu sreću u nesreći. Nisam primio gol, sve se poklopilo i pokušaću da nastavim sa tim i protiv Radnika", istakao je Kutić koji je prošle sezone bio prva opcija kada je Krupa igrala u Prvoj ligi Republike Srpske.

(Glas Srpske)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije