Fudbal

Hidink osudio navijače zbog zviždanja Inijesti

Hidink osudio navijače zbog zviždanja Inijesti
Hidink osudio navijače zbog zviždanja Inijesti

AMSTERDAM - Selektor fudbalske reprezentacije Holandije Gus Hidink osudio je nesportsko ponašanja navijača u Amsterdamu na sinoćnjoj prijateljskoj utakmici protiv Španije.

Na ispunjenoj "Amsterdam areni" pristalice domaće ekipe gromoglasnim zvižducima ispratile su ulazak na teren španskog reprezentativca Andresa Inijeste u 76. minuta pokazavši da mu nisu oprostili gol u finalu prvenstva svijeta 2010. godine kojim je Holanđanima "oduzeo" titulu.

"Inijesta je veliki igrač, svjetska klasa, ali i fantastična osoba. Takva reakcija publike bila je apsolutno neprimjerena i poslije onakvog zviždanja svakoga na tribinama trebalo je da bude stid. Ja se stidim zbog toga", rekao je Hiding, a prenosi ESPN.

Susret u Amsterdamu izazvao je veliko interesovanje, jer su se sastali finalisti prvenstva svijeta 2010. godine u Južnoj Africi, a i zbog činjenice da je Holandija na prošlogodišnjem Mundijalu u Brazilu deklasirala Španiju (5:1).

Bio je to pravi ispit za Hidinkove izabranike, koji igraju promjenljivo u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope, ali ovog puta ispunili su očekivanja i pobijedili Španiju sa 2:0 golovima De Fraja i Klasena, dok je selekcija "furije" potpuno razočarala igrom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije