Fudbal

Hrabrom igrom do pobjede

Hrabrom igrom do pobjede
Hrabrom igrom do pobjede

Ohrabreni dobrom igrom u prvoj utakmici, u kojoj smatraju da su zaslužili i više od remija, fudbaleri Olimpica sutra autobusom iz Sarajeva kreću na revanš prvog pretkola Lige Evrope protiv Spartaka iz Trnave.

Zbog rekonstrukcije stadiona u Trnavi domaćin meča biće Zlatne Moravce, gradić koji je od Sarajeva udaljen nešto više od 700 km. Planirano je da "vukovi" u srijedu uz onaj službeni u večernjim satima, odrade i jedan lakši trening po dolasku na odredište. Revanš se igra u četvrtak, a debitanti na međunarodnoj sceni nadaju se da mogu u drugi krug i pored nepovoljnog rezultata sa "Koševa" (1:1).

"Pokazali smo zrelost u prvoj utakmici, ali nam je sreća okrenula leđa. Sudeći po našoj igri, najrealnije bi bilo da na revanš putujemo sa barem jednim golom prednosti. Na međunarodnoj sceni se svaka greška kažnjava, mi smo očito napravili jednu koju je protivnik iskoristio. Trudićemo se da ih u Slovačkoj svedemo na minimum i nećemo se predati. Nećemo stati na ovome! Nismo skeptični uoči revanša, imamo snage, hrabrosti i kvaliteta i možemo proći u naredni krug. Duboko vjerujem u dobar rezultat u gostima", tvrdi kapiten "vukova" Veldin Muharemović.

Jedan od najboljih pojedinaca u prvom susretu bio je Danijal Brković. Više puta prijetio je protivničkom golmanu, a jedan njegov šut zaustavila je stativa. Nada se da će u četvrtak imati više sreće.

"Bili smo bolji tokom cijele utakmice, naročito u prvom poluvremenu. Oni su praktično imali jednu šansu i postigli pogodak. Pokazali smo da možemo parirati Slovacima, koji su važili za favorite. Iako u goste idemo sa 1:1, smatram da su šanse i dalje 50:50. Odlučivaće nijanse koje će, nadam se, ovoga puta biti na našoj strani", istakao je ofanzivac osvajača Kupa BiH.

Juraj Jarabek, trener Slovaka, očekuje tešku utakmicu pred domaćom publikom.

"Olimpic nam je bio velika nepoznanica, a mi smo ipak odigrali jednu dobru utakmicu. Krajnji rezultat nije loš, ali ne mislim da znači da smo mi u prednosti. Naprotiv, očekujem tvrd revanš i nadam se da ćemo uspjeti ponoviti igru kao u drugom dijelu meča u Sarajevu. Šanse su podjednake, no vjerujem da je kvalitet i iskustvo ipak na našoj strani i da ćemo uz podršku navijača izboriti prolaz u drugo pretkolo", kazao je Jarabek.

Bh. internacionalac u dresu Spartaka Emir Halilović eurogolom postavio je konačan rezultat prošlog četvrtka. Predviđa da će uzvrat biti drugačiji.

"Ako uzmemo u obzir koliko je Olimpic imao šansi, može se reći da smo u prvom susretu imali sreće. Iz toga smo nešto naučili i u Slovačkoj sigurno nećemo olako dozvoljavati neke stvari. Olimpic je igrao na kontre, ali u Moravcama to sigurno neće moći", smatra Halilović.

Susret u četvrtak igra se s početkom u 20.05, a zasad nijedna TV kuća iz BiH nije izrazila interesovanje za direktan prenos.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije