Fudbal

Hrvat u euforiji udario ćušku Pjaniću

Hrvat u euforiji udario ćušku Pjaniću
Hrvat u euforiji udario ćušku Pjaniću

Mario Mandžukić zabio je prvi pogodak, vunderkind Paulo Dijbala dodao je drugi i Juventus je već nakon prvog dijela utakmice protiv Krotonea i teoretski potvrdio naslov prvaka Italije.

Nakon što je Roma u subotu naveče produžila neizvjesnost 5-3 pobjedom na gostovanju kod Kjeva, “staroj dami” trebala je pobjeda za šesti uzastopni naslov.

Pokazalo se da je to bilo vrlo lagana zadaća jer je Mandžukić načeo mrežu Aleksa Kordaza već u 13. minuti na asistenciju Kuadrada, a onda je mladi Argentinac je iz slobodnog udarca zabio u 39. minuti.

Posljednji pogodak za konačnih 3-0 i dodatno slavlje navijača “Juvea” postigao je u u samoj završnici u 89. minuti Aleks Sandro na asistenciju strijelca drugog gola Dijbale.

Posljednje kolo u kojem Juventus gostuje kod Bolonje tako će Masimilijano Alegri moći iskoristiti za odmaranje tima uoči finala Lige prvaka u Kardiffu. Baš onako kako je i zamislio uoči zadnje utakmice u sezoni na domaćem terenu.

A to znači da će veliko slavlje trajati do dugo noć. Pregled najzanimljivijih objava na društevnim mrežama otkriva koliko je laknulo društvu iz Torina zbog velike pobjede, a baš kao i na terenu, u slavlju je prednjačio Mandžukić, pa je tako u jednom trenutku na postolju onako prijateljski kako on zna 'opalio' prijatelja Miralema Pjanića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije