Fudbal

Hrvatska pobijedila Norvešku 5:1 u kvalifikacijama za EP

Hrvatska pobijedila Norvešku 5:1 u kvalifikacijama za EP
Hrvatska pobijedila Norvešku 5:1 u kvalifikacijama za EP

ZAGREB - Čudesno efikasnom igrom hrvatska fudbalska reprezentacija savladala je Norvešku 5:1 i tako se na najbolji mogući način odužila rasprodatom "Maksimiru".

Niko Kovač nastavio je besprijekoran niz u domaćim kvalifikacionim utakmicama na kormilu hrvatske reprezentacije. Nakon Islanda (2-0), Malte (2-0) i Azerbajdžana (6-0), "kockasti" su slavili i protiv Norveške u "Maksimiru" i tako došli korak bliže Evropskog prvenstva u Francuskoj.

Raspucana je bila Hrvatska izvan šesnaesterca. Poveli su nakon preciznog udarca Marcela Brozovića u 30. minutu s 20 metara, a još precizniji bio je Ivan Perišić novim golom s distance u devetom minutu nastavka.

Ivica Olić digao je 3:0 u 65. minutu, a do kraja su Norvežani stigli zapucati penal, izazvati crveni karton Vedrana Ćorluke te smanjiti preko Alekaandera Teteija na 3:1.

Zadnja je bila Hrvatske, pa je Šildenfeld glavom četiri minuta prije kraja postavio 4:1, a Danijel Pranjić u 93. minutu zaključio nestvarno efikasnu hrvatsku večer, piše 24sata.hr.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije