Fudbal

"Karamelama" ne pomaže ni Roki

"Karamelama" ne pomaže ni Roki
"Karamelama" ne pomaže ni Roki

Navijači Evertona, koji su ostali na svojim mjestima na poluvremenu utakmice 22. kola engleske Premijer lige protiv Vest Bromvič Albiona (0:0), biće dio posljednjeg serijala o Rokiju, u kojem glumi slavni Silvester Stalone.

Stalone se, naime, putem video-bima obratio navijačima na "Gudison parku", a kadrovi snimljeni s tribina u pauzi utakmice, kad su sve četiri tribine skandirale na pjesmu "Burning Heart" ("Vatreno srce"), trebalo bi da se nađu u novom filmu o Rokiju, koji izlazi 2016. godine, zvaće se "Creed". U njemu Silvester Stalone glumi Rokija Balbou, koji je trener i mentor unuku svog nekadašnjeg velikog protivnika, kasnije i prijatelja, Apola Krida.

Stalone je već bio na "Gudison parku". Američki glumac došao je na utakmicu "karamela" u januaru 2007. godine, a s klubom ga je povezao bokser Toni Belev, veliki navijač Evertona, koji u Staloneovom filmu "Creed" ima jednu od uloga. Upravo je Belev jedan od najzaslužnijih što će navijači kluba iz Liverpula biti u novom serijalu o najpoznatijem filmskom bokseru svih vremena.

Što se tiče same utakmice, navijači domaćeg tima najviše će žaliti zbog situacije koja se desila pred kraj prvog poluvremena (44. minut) i sebičnosti belgijskog reprezentativca Kevina Miralasa. Džolion Leskot je igrao rukom u svom šesnaestercu, a Everton je dobio šansu za vođstvo s bijele tačke. Miralas je loše šutirao i upropastio najbolju šansu Evertona u prvih 45 minuta, a kasnije se ispostavilo i najbolju na utakmici. Međutim, nikome na "Gudison parku" nije bilo jasno zašto je Miralas izveo penal, a ne Lejton Bejns, koji redovno izvodi slobodne udarce i jedanaesterce. Bejns je do sada realizovao 15 od 16 penala u Premieršipu, ali ovoga puta Miralas je uzeo loptu, ignorisao savjete saigrača da preda loptu Bejnsu i - promašio.  Za "nagradu" ostao je na poluvremenu u svlačionici, a menadžer "karamela" Roberto Martinez tvrdi da Miralas nije igrao u nastavku zbog povrede.

"Bejns je prvi izvođač penala u mojoj ekipi. Ali, Miralas je dobro izveo penal protiv Vest Hema pa je odlučio da šutira. Nije ispalo najbolje. Kevin se nije osjećao najbolje na poluvremenu. Mučio ga je mišić pa nisam htio da rizikujem", rekao je Martinez.

 

Everton je tako osmi meč u nizu ostao bez pobjede u svim takmičenjima, a šesti put u Premijer ligi, gdje ima samo jedan trijumf u posljednjih deset kola, zabilježen 15. decembra protiv KPR-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije