Fudbal

Katanec odlazi sa klupe Slovenije

Katanec odlazi sa klupe Slovenije
Foto: Ilustracija | Katanec odlazi sa klupe Slovenije

Selektor fudbalske reprezentacije Slovenije Srećko Katanec napustiće tu funkciju po završetku kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Slovenija je skoro sigurno ostala bez šanse da izbori mjesto na najvećoj fudbalskoj smotri porazom na Vembliju od Engleske (1:0) golom Harija Kejna u posljednjem minutu, a Katanec je najavio da će mu duel protiv Škotske u nedjelju biti posljednji na klupi nacionalnog tima.

"Moji igrači moraju da budu ponosni na igru u Londonu, nisu zaslužili poraz. Fudbal je okrutan, nećemo videti Svjetsko prvenstvo. Budućnost reprezentacije? Ne sa Srećkom Katanecom, u nedjelju posljednji put vodim reprezentaciju", rekao je Katanec.

Slovenački fudbaleri sve do sudijske nadoknade imali su odličnih 0:0 u Londonu i priliku da pobjedom u posjlednjem kolu nad direktnim konkurentom Škotskom odu u baraž, ali im je Kejn praktično ugasio svaku nadu.

Engleska je ranije obezbjedila plasman u Rusiju iz F kvalifikacione grupe, Škoti su sada drugi sa 17 bodova, dva više od Slovačke i tri od Slovenije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije