Fudbal

Katar pregazio Srbiju kod kuće

Katar pregazio Srbiju kod kuće
Katar pregazio Srbiju kod kuće

Reprezentacija Srbije sastavljena od igrača iz Superlige doživjela je težak poraz u prijateljskom meču u Kataru.

Srbija je u Dohi odigrala užasno prvo poluvrijeme u kojem je primila tri gola, pa nije pomoglo ni bolje izdanje u nastavku – 3:0.

Selektor Slavoljub Muslin oformio je takozvanu B reprezentaciju u kojoj igraju igrači iz domaćeg prvenstva, što je trebalo da bude dodatna selekcija za najjaču ekipu.

Muslin je rekao da nije nerealno da neko od ovih fudbalera dobije priliku da nastupa za A selekciju, ali će svi u ekspediciji sigurno željeti da zaborave prvih 45 minuta.

’Orlovi’ su nešto bolje počeli, da bi sredinom tog dijela igre uslijedio veliki pad, što su domaći maksimalno iskoristili. U 24. minutu Sorija je poslije prodora saigrača po desnoj strani iz drugog puta savladao golmana Kljajića, da bi samo šest minuta kasnije isti igrač duplirao vođstvo, ovoga puta udarcem glavom.

Reprezentativci Srbije bili su potpuno izgubljeni, nisu mogli da kreiraju jedan dobar napad, da bi potpuni nokaut uslijedio u finišu poluvremena. Napadač Katara je pobjegao odbrani, izašao 1 na 1 sa čuvarem mreže i rutinski ga savladao.

Muslin je na početku drugog poluvremena napravio šest izmjena, što mu je donijelo mnogo bolju i bržu igru. Prvu veliku šansu propustio je Ćirković kada je bio neodlučan ispred protivničkog golmana, a u 58. minutu najbolju priliku nije realizova Urošević. Nakon centaršuta Poletanovića iz prekida bio je najviši u skoku, ali nije imao sreće.

Igrači u crvenim dresovima nastavili su da pritiskaju, ali pravih prilika nije bilo – povremeno su sa distance šuteve oprobavali Poletanović i Plavšić, pa je na kraju ostalo velikih 3:0 za Katar.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije