Fudbal

Kežman: "Delije" su htele da mi pucaju u noge

Kežman: "Delije" su htele da mi pucaju u noge
Kežman: "Delije" su htele da mi pucaju u noge

Mateja Kežman kao Roj Kin! Nekadašnji napadač Partizana i reprezentacije Srbije i Crne Gore nije stigao ni da objavi memoare, a neke stvari iz njegove knjige "Samo mi Bog može suditi" već su procurile u javnost.

Jedna od njih odnosi se i na napad navijača Crvene zvezde kada su htjeli da mu pucaju u noge.

"Sve vreme sa severa se čulo vređanje 'Kežmane, ustašo! Majka ti je ku...' Prišao sam sudiji i tražio da prekine meč. Ništa nije vredelo. Tada sam postigao gol. Treći u mom trećem večitom derbiju. Doneo sam izjednačenje u finalu Kupa 1999. godine. Izvukao sam 'mitraljez' i gestikulacijom 'pucao' ka severnoj tribini. Nastao je tajac. Nisam siguran da bih danas postupio isto", rekao je Kežman i nastavio: "Bilo je to doba kriminala i ljudi koji se nisu obazirali na zakon. Postao sam najomraženija ličnost na severu. Prvo zbog golova, a onda i zbog reakcije. Imao sam mnogo neprijatnosti. Dva puta me jurila grupa navijača Zvezde sa motkama, a imao sam i filmsku poteru na ulicama Beograda. Vozio sam Bulevarom kada su mi presekli put, istrčali iz automobila i pretili pištoljem: 'Sad ću da ti pucam u noge, go... grobarsko'. Vidim u očima mržnju. Spreman je na sve bez obzira na posledice. Srećom, njegov suvozač je bio normalan i uspeo je da ga odvrati".

Kežman je iznio i detalje sukoba sa Nemanjom Vidićem u reprezentaciji Srbije i Crne Gore: "Koliko je bilo vatre i naboja moglo se videti i na treninzima. Sada, posle svega, nazvao bih to glupošću, ali tada je adrenalin bio toliki da nije bilo samokontrole. Igrali smo na dva gola i kako primim loptu, tako me Vida udari, zakači. Onda on primi jednu loptu, malo je gurne, a ja ga obema nogama odignem od zemlje. Primim onda ja loptu i ne vidim Vidića, zaskoči me s leđa i napravi takav start da se čulo samo moje koleno... Stavili su me na nosila i prebacili u bolnicu. Na snimku se videlo da koleno nije puklo, ali se radilo o jakom nagnječenju. Dobio sam informacije da je Vidić postavio uslov: ili on, ili ja, a da je Deki rekao: 'Ako se on vrati, ja idem iz reprezentacije'. Pričao sam s obojicom, demantovali su sve i ja im verujem."

Kežman je pisao i o neuspjeloj epizodi u Čelsiju i sukobu sa Žozeom Murinjom: "Posle utakmice na kojoj nisam igrao došao mi je Murinjov pomoćnik i rekao da moram na trening. Poručio sam mu da ide da trenira sam. Nekoliko trenutaka kasnije Murinjo me pitao u čemu je moj problem, a ja sam mu rekao da je on moj problem. Počeo je da me psuje na portugalskom, a ja njega na srpskom. Skočili smo jedan na drugog. Srećom, tu su bili Teri i Lampard i razdvojili nas. Posle toga smo se izvinili jedan drugom kod Abramoviča u kancelariji."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije