Fudbal

Kompani: Ne bojimo se Barselone

Kompani: Ne bojimo se Barselone
Kompani: Ne bojimo se Barselone

Sve što želim je da utakmicu završimo sa 11 igrača, rekao je Manuel Pelegrini, menadžer Mančester Sitija, pred večerašnji (20.45) prvi meč osmine finala Lige šampiona sa starim znancem Barselonom.

Žrijeb elitnog klupskog takmičenja je drugu godinu zaredom u osmini finala spojio Siti i Barselonu. Prošle sezone Katalonci su prošli dalje sa ukupnih 4:1, a engleski predstavnik je oba meča završio sa 10 igrača na terenu. Veliki neuspjeh za čelnike obje ekipe će biti kraj evropskog puta već u prvom eliminacionom krugu, ali nažalost, jedna ekipa će morati da završi ovosezonsko takmičenje u Ligi šampiona.

"Barselonu morate da respektujete, ali ne smijete da joj date previše prostora na terenu. Igrao sam mnogo puta sa Barselonom, znam da je veoma jak tim, ali i Siti je isto tako. Vjerujem da će utakmicu riješiti Serhio Aguero, Samir Nasri ili David Silva", rekao je vezista Sitija Frank Lampard, koji je protiv Katalonaca igrao u dresu Čelsija.

Vinsent Kompani, kapiten "građana", smatra da se njegov tim ne mora plašiti Barselone i vjeruje da je gostovanje kod Stuoka mnogo strašniji izazov. Pelegrinijeva ekipa u utakmicu ulazi nošena pobjedama kod Stouka (4:1) i nad Njukaslom (5:0).

"Mislim da njihov kvalitet nije da muči protivnika cijelu utakmicu, imate teže utakmice, kao što je, recimo, kada odete na gostovanje u Stouk. Barselonin kvalitet se vidi u tome što utakmicu mogu da riješe u sekundi", kazao je Kompani i dodao: "Imaju više igrača od svih koji mogu da završe utakmicu čarobnim dodirom. Fudbal igram zbog takvih utakmica. Ne bojimo ih se. Ovo nam je četvrti put u nizu, nema nikakvih iznenađenja."

Barselona putuje u Mančester u nezgodnom trenutku, pošto je u Primeri doživjela poraz od Malage (0:1) na "Nou Kampu" i Real joj je ponovo odmakao na četiri boda. Ipak, stoper Džerar Pike vjeruje da ekipu neće poremetiti poraz od Andalužana. Svi u Bareloni žele osmi put zaredom da se plasiraju u četvrtfinale Lige šampiona.

"Siti je tim koji je napadački orijentisan i biće nam lakše da igramo, jer se u duelima s nama ekipe uvijek brane. Moramo da zaboravimo poraz od Malage i na najbolji način odigramo najvažniju utakmicu u sezoni", izjavio je sjajni defanzivac.

U drugom meču večeri (20.45) sastaju se takođe stari znanci Juventus i Borusija iz Dortmunda. Nijemcima je još u sećanju 1997. godina i finale u Minhenu, kada su pobijedili Juventus 3:1 i osvojili jedinu titulu prvaka Evrope. Borusija ove sezone ima odlične rezultate u Ligi šampiona, gdje je u prvoj fazi s Arsenalom, Galatasarajem i Anderlehtom osvojila prvo mjesto sa 13 bodova, za razliku od Budes lige, gdje se bori za opstanak. U posljednje vrijeme igraju mnogo bolje pa polako bježe iz opasne zone.

"Znamo da Juventus nije izgubio dvije godine na domaćem terenu, ali nas to neće spriječiti da pružimo partiju koja se od nas očekuje. Vjerujem u svoj tim", izjavio je Jirgen Klop, trener "milionera".

Juventus posljednjih godina nema previše uspjeha na evropskoj sceni, ali najbolji igrač tima Andrea Pirlo izjavio je da hoće do kraja karijere da podigne još jednom "ušati" pehar.

"Došao sam u Juventus da bih osvajao trofeje, a san mi je da osvojim Ligu šampiona. Dva puta sam to uradio s Milanom, ali želja mi je i sa Juventusom", poručio je italijanski reprezentativac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije