Fudbal

Konjić u UEFA Komisiji za fudbal

Konjić u UEFA Komisiji za fudbal
Foto: Ilustracija | Konjić u UEFA Komisiji za fudbal

Nekadašnji fudbalski reprezentativac BiH Muhamed Konjić dobio je vrijedno priznanje od Evropske nogometne federacije (UEFA), koja ga je imenovala za člana UEFA Komisije za fudbal, koja će zvanično početi raditi od 1. jula.

Zanimljivo je da se u novoformiranoj komisiji nalazi još nekoliko velikih regionalnih imena, a predsjednik iste biće predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker. Njegovi zamjenici, između ostalih, biće i prvi čovjek FS Crne Gore Dejan Savićević, te legendarni Portugalac Luis Figo, dok je jedan od potpredsjednika i Fadil Vokri sa Kosova.

Osim bivšeg bh. kapitena, koji je za BiH odigrao 38 utakmica i koji je u karijeri nosio dresove Slobode iz Tuzle, Belišća, Zagreba, Ciriha, Monaka, Koventrija i Derbi Kauntija, članovi Komisije su postali i nekadašnji igrač Crvene zvezde i Totenhema Goran Bunjevčević, te proslavljeni italijanski i španski fudbaleri Demetrio Albertini i Fernando Ijero. Makadonski predstavnik je Ilčo Gjorgioski, a Komisiju još sačinjavaju Met Kroker (Engleska), Hrost Hrubeš (Njemačka), Anhel Jordanesku (Rumunija), Stefan Maževski (Poljska), Dejvid Mijuri (Gruzija), Tibor Nilasi (Mađarska) i Aleksej Smerin (Rusija). 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije