Fudbal

Kreće nokaut faza u Ligi šampiona

Kreće nokaut faza u Ligi šampiona
Kreće nokaut faza u Ligi šampiona

BEOGRAD - Poslije nešto više od dva mjeseca pauze, nastavlja se takmičenje u Ligi šampiona, a na programu su utakmice nokaut faze te će u utorak ljubitelji fudbala moći će da uživaju u dva spektakularna duela.

S posebnom pažnjom iščekuje se meč na "Parku prinčeva", gde Pari Sen Žermen dočekuje Čelsi, ali ništa manje zanimljiv ne bi trebalo da bude ni susret između Šahtjora i minhenskog Bajerna, uz podsjećanje da će prvak Ukrajine ugostiti Bavarce u Lavovu, umjesto na svojoj "Donbas areni" u Donjecku, zbog nestabilne situacije u istočnom dijelu zemlje.

Utakmica između francuskog i engleskog kluba biće repriza prošlogodišnjeg četvrtfinala, a Pari Sen Žermen je u prilici da se revanšira Čelsiju za bolan neuspjeh, jer je nesrećno eliminisan zbog gola "plavaca" postignutog u gostima. Parižani su, naime, prvi meč kod kuće dobili sa 3:1, ali su na "Stamford Bridžu" poraženi sa 2:0.

Francuski prvak odlučan je da ovog puta obezbijedi dovoljnu prednost za revanš, na svom terenu nije poražen u 32 evropske utakmice, ali ispit sa Čelsijem ne dočekuje baš u sjajnom raspoloženju, pošto mu u domaćem šampionatu ne "cvjetaju ruže".

PSŽ je, naime, tek treći na tabeli Lige 1, ekipa je desetkovana povredama i u pitanju je nastup nekoliko igrača, među kojima su Kabaj, Lukas, Markinjoš, Pastore i Matuidi.

"Dvoboj sa Čelsijem ne dolazi u idealnom trenutku, ali nikada ni nema takvog trenutka. Naravno da računamo na pobjedu, u sličnim problemima bili smo i pred utakmicu sa Barselonom pa smo ipak pobijedili", rekao je trener Loran Blan, kome, po svemu sudeći, od ishoda dvomeča sa "plavcima" zavisi ostanak na klupi prebogatog kluba.

Za tim Šahtjora otežavajuća okolnost pred meč sa Bajernom je to što nije odigrao takmičarsku utakmicu još od 5. decembra, kada je završeno ukrajinsko prvenstvo.

Izabranici Mirčee Lučeskua formu su "brusili" na turneji po Južnoj Americi, dok Bavarci stižu puni samopouzdanja nakon što su u prvenstvenom meču u subotu "isprašili" Hamburger čak sa 8:0.

"Naš najveći problem je što nismo u pravom ritmu. Bajern igra utakmice svaka tri, četiri dana, dok smo mi više od 40 dana igrali samo prijateljske susrete", rekao je Lučesku.

Sa druge strane, njegov kolega Pep Gvardiola vjeruje da bi Bajern mogao već u Lavovu da najavi plasman u četvrtfinale elitnog takmičenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije