Fudbal

Krstičević se raduje derbiju

Krstičević se raduje derbiju
Krstičević se raduje derbiju

Radujem se što će četvrtfinale Kupa BiH donijeti mostarski gradski derbi Zrinjskog i Veleža, rekao je Mišo Krstičević, šef stručnog štaba "plemića".

Stručnjak, koji je dio svoje igračke karijere proveo upravo u dresu "rođenih", i danas s respektom gleda na Velež. Očekuje zanimljivu i do kraja neizvjesnu utakmicu, u kojoj je će na kraju slaviti njegov tim.

"Radujem se što ću prvi put biti sudioni mostarskog derbija. Očekujem dvije kvalitetne utakmice u kojima će odlučivati nijanse", kazao je Krstičević i dodao:

"Velež ima dobru ekipu. Gledao sam njihovu utakmicu protiv Drine. Iako su poraženi, očigledno je da imaju znanja, da su kompaktna cjelina. Imaju dobre pojedince, a u to sam se uvjerio posmatrajući njihov kontrolni susret sa Željezničarom. Na mene su ostavili pozitivan utisak."

Strategu aktuelnih šampina ovo će biti prvi derbi koji će voditi s klupe, ali ne i prvi koji će gledati.

"Jesenas sam gledao prvenstveni derbi na stadionu 'Pod Bijelim brijegom', u kojemu je slavio Zrinjski. Iskreno se nadam takvom scenariju i u Kupu. Mislim da smo favoriti u dvomeču, da smo kvalitetniji tim i da ćemo to pokazati i na terenu", smatra Krstičević.

U nastavku sezone "plemići" će biti jači i za još jednog novog fudbalera. Konkurenciju u veznom redu pojačaće Marko Tešija. S bivšim mladim reprezentativcem Hrvatske dogovorena je saradnja do ljeta 2017. godine. U dosadašnjoj karijeri novajlija je nosio dresove Dugopolja, Splita i Zadra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije