Fudbal

Kup BiH: Radnik, Sarajevo i Zrinjski sigurni

Kup BiH: Radnik, Sarajevo i Zrinjski sigurni
Kup BiH: Radnik, Sarajevo i Zrinjski sigurni

Završeno je prvih pet današnjih revanš utakmica osmine finala Kupa BiH u fudbalu. Favoriti su rutinski i bez puno muke izborili plasman među osam najboljih timova.

Branilac trofeja pobjednika najmaosvnijeg takmičenja ekipa Radnika na Gradskom stadionu u Bijeljini pobijedila je Rudar iz Kaknja rezultatom 5:1.

Gosti su poveli preko Anesa Vehaba, ali su domaći u nastavku uzvratili sa četiri gola Marka Obradovića i jednim Ševke Okića.

Sigurni su bili i fudbaleri Sarajeva. Iako su došli sa zalihom od 3:1 iz prvog meča sa "Koševa", u Gradišci su danas od prvog sudijskog zvižduka imali snažnu incijativu i na kraju slavili sa 5:0. Golove su postigli dva puta Amer Bekić, zatim Saša Novaković, Elvis Sarić i Said Hsejinović.

U mostarskom gradskom derbiju Zrinjski je i na stadionu u "Vrapčićima" opravdao epitet aspolutnog favorita protiv Veleža. Aktuelni šampioni BiH nakon 3:0 iz prvog susreta u revanšu su slavili sa 2:1 zahvalujući dvostrukom strijelcu Toniju Joviću. Gol za Velež djelo je Dine Ćemalovića

Rezultati:

Kozara - Sarajevo 0:5 (prva utakmica 1:3),

Radnički - Bosna Sema 3:2 (0:6),

Slavija - Mladost 0:2 (1:6),

Velež - Zrinjski 1:2 (0:3),

Radnik - Rudar Kakanj 5:1 (1:0).

U utorak su igrali: Travnik - Orašje 3:1 (1:1), 

U toku su utakmice: Široki Brijeg - Sloboda i Goražde - Željezničar. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije