Fudbal

Kvartet zvijezda za spas Borca

Kvartet zvijezda za spas Borca
Kvartet zvijezda za spas Borca

Boris Raspudić, Bojan Puzigaća, Joco Stokić i Ognjen Đelmić samo su neki od igrača koji se u ovom trenutku nalaze na skeneru ljudi u Fudbalskom klubu Borac i koji su označeni kao moguća pojačanja u zimskom prelaznom roku.

Iako na Gradskom stadionu niko nije želio da potvrdi ovu informaciju, kako nezvanično saznajemo sa nekim igračima su obavljeni prvi razgovori, ali je do potpisa ugovora dug put. Pomenuta četvorka je sa dosta uspjeha već nosila dres Borca, a Stokić, Puzigaća i Raspudić su u više navrata bili članovi banjalučkog premijerligaša. Svi su u Borcu bili među ključnim igračima i zvijezdama banjalučkog premijerligaša, koji sada proživljava rezultatski i finansijski teške dane.

Sa dvije vezane pobjede u finišu jesenjeg dijela prvenstva Borac se vratio u borbu za opstanak, a na Gradskom stadionu su svjesni da će im na proljeće biti potrebno nekoliko pojačanja kako bi ostali u ligi. Eventualnim dolaskom pomenutog kvarteta Banjalučani bi dobili na iskustvu, što bi sigurno mnogo značilo ekipi sa Gradskog stadiona, koja je u ovom trenutku najmlađa u BH Telecom Premijer ligi BiH.

Stokić i Đelmić su prvi dio sezone proveli u Željezničaru, dok je Puzigaća član gradskog rivala Sarajeva, ali se nalazi na transfer listi pošto trener Miodrag Ješić ne računa na njega. Ista situacija je i sa Stokićem, na kojeg više ne računaju u Željezničaru, dok je Đelmiću istekao ugovor s "plavima". Raspudić je u zimskom prelaznom roku 2014. godine napustio Gradski stadion i prešao u DPMM iz Bruneja, čiji je i danas član.

Raspudić se trenutno nalazi u Banjaluci pošto je sezona u Brunejima završena i ističe da ima želju da karijeru završi u, kako kaže, voljenom klubu te da je obavio nekoliko razgovora.

"Nezvanično smo razgovarali na tu temu, ali je priča daleko od realizacije. Volio bih da završim karijeru u Borcu jer to je moj klub, a Banjaluka je moj grad. Međutim, još se ne zna šta će biti u Borcu pa je o tome teško govoriti", rekao je Raspudić, koji je zatim dodao:

"Prema meni postoji neki stari dug i volio bih kada bi se to riješilo prije nego što uđemo u novu priču. Uskoro bi trebalo da znam i status u DPMM-u pošto postoji informacija da će doći do smanjenja broja stranaca u ligi s pet na tri. U tom slučaju dvojica bi u mom klubu morala da potraže novu sredinu."

Đelmić je u ovom trenutku slobodan igrač pošto mu je istekao ugovor sa Željezničarom. Omaleni vezista je istakao da je još rano razmišljati o novoj destinaciji, ali i to da bi se vratio u Borac ukoliko bi se poklopile sve kockice.

"Prije svega želim da kažem da me niko zvanično nije kontaktirao. Odmaram se i trenutno ne razmišljam o novom klubu. U ovom trenutku ne mogu da kažem šta će se desiti u narednom periodu, ali je sigurno da ću dobro razmisliti i odlučiti šta je za mene najbolje", izjavio je Đelmić i nastavio:

"Upoznat sam s tim da Borac ima finansijskih problema i da nema rukovodstva, ali ukoliko bi se stvari na tom polju popravile ne bih imao ništa protiv da počnemo pregovore."

Pobjedama nad Mladošću u Doboju i Kaknjem, Borac je završio prvi dio sezone u BH Telecom Premijer ligi BiH i nakon 18. kola zauzima 12. mjesto sa 18 bodova. Ove sezone iz prvenstva ispada čak šest ekipe i "crveno-plavi" imaju pet bodova manje od Viteza, koji je prva ekipa u sigurnoj zoni. Banjalučani su trenutno bez rukovodstva, pošto je dosadašnji predsjednik Draško Ilić podnio ostavku i u klubu imaju pune ruke posla kako bi pronašli nove čelnike, ali i pojačali igrački kadar pred ispite na proljeće.

 

Statistika u prvom dijelu sezone:

 

Ognjen Đelmić

Utakmica: 25

Golova: 9

Asistencija: 1

Minuta u igri: 2.068

 

Joco Stokić

Utakmica: 17

Golova: /

Asistencija: /

Minuta u igri: 619

 

Bojan Puzigaća

Broj utakmica: 14

Golova: 1

Asistencija: /

Minuta u igri: 1.160

 

Boris Raspudić

Broj utakmica: 13

Golova: /

Asistencija: /

Minuta u igri: 1.170

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije