Fudbal

Mančester junajted razočarao gazdu kladionice i vatrenog navijača

Mančester junajted razočarao gazdu kladionice i vatrenog navijača
Mančester junajted razočarao gazdu kladionice i vatrenog navijača

Koliko je Mančester junajted razočarao ove sezone govori i to da je Fred Done, osnivač britanske kladionice "Betfred" i navijač "crvenih đavola", odlučio da refundira novac svima koji su uoči sezone uplatili da će tim s "Old Traforda" odbraniti titulu prvaka Engleske.

Done, koji je ostao zapamćen kao čovjek koji je 1998. godine izgubio pola miliona funti jer je prije završetka sezone isplaćivao novac svima koji su se kladili da će titulu uzeti Junajted u trenutku kada je imao 12 bodova prednosti u odnosu na prvog rivala. Na kraju sezone trofej je ipak podigao Arsenal i to sa bodom više od "crvenih đavola". Na novu odluku kada je Junajted u pitanju odlučio se nakon što je Liverpul slavio 3:0 na "Old Trafordu".

"Naši vjerni navijači nikada nisu dobili ni priliku da se nadaju tituli. Ove sezone su beskorisni, beznadežni i besmisleni. Svako ko je uplatio išta da će Junajted osvojiti titulu neka se javi na najbliže uplatno mjesto i biće mu vraćen svaki peni. Zaslužili su da im novac bude vraćen. Junajted je ove sezone opljačkao svakog navijača i to mi je slomilo srce", rekao je Done, kojeg će ova odluka, pišu mediji na Ostrvu, koštati 200.000 funti.

Dok je Premijer liga završena priča, Mančesteru je ostalo da se bori za Ligu šampiona. Večeras ih čeka revanš meč osmine finala elitnog klupskog takmičenja s Olimpijakosom. "Crveni đavoli" će imati težak zadak pred svojim navijačima s obzirom na to da su u prvom meču u Grčkoj poraženi 0:2.

Fudbaleri Junajteda pokušaće da repriziraju čudo od prije tri decenije, kada su protiv Barselone predvođene Dijegom Maradonom u revanšu četvrtfinala tadašnjeg Kupa kupova slavili 3:0 i prošli dalje.

"Moramo da zaboravimo sve što je iza nas i sve karte bacimo na utakmicu s Olimpijakosom. Očekujem veliku podršku navijača, pristup mora da bude maksimalan od prvog minuta i onda je sve moguće", izjavio je Vejn Runi, napadač Junajteda.

U drugom meču večeri Borusija Dortmund će dočekati Zenit. Prvi susret u Rusiji završen je pobjedom "milionera" 4:2. Oba susreta igraju se s početkom u 20.45.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije