Fudbal

Martino se oprašta?

Martino se oprašta?
Martino se oprašta?

Ako je suditi prema pisanju medija u Španiji, dani Herarda Tate Martina na klupi Barselone su odbrojani i revanš meč osmine finala Lige šampiona protiv Mančester Sitija mogao bi da bude za njega jedan od posljednjih na klupi Katalonaca.

Martino će, navodno, na kraju sezone sigurno napustiti kormilo prvaka Španije, a nije isključeno da to bude i ranije. Čelnici Katalonaca već su se bacili u potragu za zamjenom, pošto je klub nakon poraza od Valjadolida još jedan korak dalje od odbrane titule prvaka. Kao jedan od nasljednika pominje se Jirgen Klop, trener Borusija Dortmunda, ali ova priča mogla bi da bude aktuelna tek na kraju sezone.

Za to vrijeme Barselona će sutra (20.45) na svom terenu u osmini finala elitnog klupskog takmičenja braniti prednost nad Sitijem od 2:0.

"Moramo da zaboravimo poraz od Valjadolida, da prestanemo da sažaljevamo sami sebe. Moramo da gledamo naprijed, čeka nas važna utakmica. Možda je Siti izgubio prvi meč, ali znamo da je svako motivisan protiv nas", rekao je Aleksis Sančez, fudbaler Katalonaca.

Samir Nasri, vezista "građana", rekao je da je poraz Barselone u subotnjem meču Primere pokazao da su Katalonci samo ljudi te da vjeruje da njegov tim može da izbori četvrtfinale.

"Mislim da je u fudbalu sve moguće. Vidio sam ih proteklog vikenda protiv Valjadolida. Taj meč je samo pokazao da su i u Barseloni ljudi", izjavio je Nasri.

Francuz je u dresu Arsenala doživio dva teška poraza od Barselone, ali ističe da je te 2010. godine, kada je bio član "tobdžija", katalonski klub bio mnogo bolji nego sada.

"Ti mečevi mi nisu ostali u dobrom sjećanju, ali mislim da su oni tada bili bolji nego što su sada. Igrali smo protiv Lionela Mesija, a protiv njega je bilo nemoguće igrati. Postigao je četiri gola protiv nas, nadam se da tako neće biti i ovoga puta. 'Kamp Nou' je uvijek nešto posebno, nevjerovatan je osjećaj igrati tamo. Očekuje nas težak posao, ali ako odigramo kako znamo, imamo šansu", optimista je Nasri.

U drugoj utakmici večeri PSŽ će dočekati Bajer iz Leverkuzena protiv kojeg je u prvom meču slavio sa 4:0 i samo čudo može "prinčeve" da spriječi da se plasiraju u narednu fazu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije