Fudbal

Matić najskuplje plaćeni fudbaler iz Srbije u istoriji

Matić najskuplje plaćeni fudbaler iz Srbije u istoriji
Foto: Foto: AP | Matić najskuplje plaćeni fudbaler iz Srbije u istoriji

Srpski as Nemanja Matić se nalazi pred potpisom za Mančester junajted, budući da je dogovorio sve uslove sa velikanom sa “Old Traforda”. Engleski mediji bruje o tom potencijalnom transferu, ali napominju da je Čelsi odlučio da ga ne pusti za manje od 45 miliona evra.

Budući da su očekivanja da će se “đavoli” i “plavci” sporazumeti oko odštete, to bi značilo da će Matić ponovo sarađivati sa Žozeom Murinjom, kao i na “Stamford bridžu”. Menadžer Junajteda izuzetno cijeni kvalitete srpskog reprezentativca, a sada ima plan da zajedno sa Polom Pogbom i Anderom Ererom drži sredinu terena u narednim sezonama.

Nemanja je među “plavce” stigao u januaru 2015. iz Benfike za 25 miliona evra, a član istog tima bio je od 2009. do 2011. Ako pređe Mančester, oboriće srpski rekord od 29 miliona evra, koliko je Napoli platio Torinu štopera Nikolu Maksimovića.

Nemanja poslije Nemanje

Ako Matić dođe u Mančester, za tim sa “Old Traforda” će ponovo igrati jedan srpski fudbaler, nakon tri sezone. Neizbrisiv trag među “đavolima” je ostavio Nemanja Vidić, koji je 2014, poslije osam i po godina, iz Junajteda otišao u Inter.

(novosti)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije