Fudbal

Meho Kodro: Vjerujem u uspjeh

Meho Kodro:  Vjerujem u uspjeh
Meho Kodro: Vjerujem u uspjeh

Vjerujem u svoje i mogućnosti ekipe, jer da nije tako, ne bih ni dolazio u Sarajevo, rekao je Meho Kodro, novi trener tima sa "Koševa".

Nekadašnji sjajni napadač Veleža, Barselone, Real Sosijedada, Tenerifa... juče je imao upoznavanje sa igračima i odradio je prvi trening na kormilu "bordo" tima. Zvanično predstavljanje zakazano je danas, a pretpostavlja se da je sa Upravom dogovorio dvogodišnju saradnju. Iako je u bh. prijestonicu doputovao tek u nedjelju, nekadašnji selektor reprezentacije BiH tvrdi da odlično poznaje prilike u premijerligašu sa "Koševa".

"Priča vezana za mene i Sarajevo traje već duže vrijeme. Sa čelnicima kluba sam u kontaktu već godinu dana, ali do sada nije bilo prilike da se realizuje saradnja. Dakle, znam dobro šta se dešava u klubu, šta se očekuje i došao sam da to realizujem. Ekipu dobro poznajem, ima tu niz odličnih individualaca i vjerujem u uspjeh", rekao je Kodro, koji će svoj debi na klupi imati sutra u prvoj utakmici osmine finala Kupa BiH sa Travnikom.

Sujevjerni bi rekli da Mostarac i nije donio sreću svom novom timu. U nedjelju naveče sa tribina je gledao derbi u kojem je Široki Brijege nanio prvi ovosezonski poraz Sarajevu. Pratio je ljetos i mečeve u kvalifikacijama za Evropa ligu i tvrdi da ne treba suditi samo na osnovu katastrofalnog poraza u posljednjem meču sa Menhengladbahom.

"Ta posljednja utakmica je ostavila skroz ružan utisak, ali ne treba zaboraviti šta je prije toga urađeno. Bilo je dobrih mečeva i pravih momenata", smatra Kodro.

Sarajevo je na "Pecari" u posljednjoj utakmici 9. kola BH Telecom Premijer lige, pred oko 3.000 gledalaca, izgubilo sa minimalnih 0:1. Tim je s klupe kao privremeno rješenje predvodio dosadašnji pomoćni trener Esad Selimović, a strijelac jedinog pogotka bio je Ivan Buhač u 34. minuti. Obje ekipe susret su završile sa po deset igrača, nakon što su isključeni Džemal Berberović u 88. i Dino Ćorić u 91. minuti. Širokoriježani predvođeni trenerom Slavenom Musom su sedmom pobjedom u prvenstvu zadržali lidersku poziciju na tabeli sa 23 boda i trenutno su jedina ekipa bez poraza ove sezone.

U 10. kolu (4. oktobra) sastaju se: Drina - Sloboda, Sarajevo - Slavija, Zvijezda - Vitez, Borac - Željezničar, Čelik - Olimpic, Mladost - Zrinjski, Velež - Radnik, Travnik - Široki Brijeg.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije