Fudbal

Monpelije nastavio ovogodišnji pohod u Francuskoj

Monpelije nastavio ovogodišnji pohod u Francuskoj
Monpelije nastavio ovogodišnji pohod u Francuskoj

Počeo je kao smećar, a sada je milioner. Radi se o Luisu Nikolinu, koji je na čelu Monpelijea već 38 godina i sada je sa ovim klubom blizu osvajanja titule prvaka Francuske.

Vlasnik komunalne firme jedini je vjerovao da njegov klub ove sezone može da bude ispred PSŽ-a u kojeg su bogati šeici na pojačanja pred početak sezone uložili više od 100 miliona evra.

"Cijelu sezonu sam ponavljao da ćemo biti najbolji, a stalno su nas potcjenjivali. Valjda je sad svima jasno da smo najbolja ekipa u Francuskoj", rekao je Nikolin.

"Smećari" nikad u istoriji nisu bili prvaci svoje zemlje iako su njihov dres nosili mnogi poznati igrači. Osam godina je njihov igrač bio Loran Blan, koji je i najbolji strijelac kluba u istoriji s 76 pogodaka u 251 odigranom meču. Za Monpelije su igrali i Erik Kantona, Roger Mila, Karlos Valderama i mnogi drugi. PSŽ vrijedi 200 miliona evra, a ove sezone će ih po svemu sudeći nadmašiti ekipa vrijedna šezdesetak miliona evra. Prva zvijezda ekipe je Olivije Žiru, reprezentativac Francuske, koji je s 21 golom trenutno najbolji strijelac lige. U Monpelije je stigao iz drugoligaša Tursa, a od zvijezda se ističe i Nigerijac Džon Utaka.

Valjda je sad svima jasno da smo najbolja ekipa u Francuskoj, rekao vlasnik Monpelijea, bivši smećar sada milioner

O koliko kvalitetnoj ekipi se radi govori i podatak da pohvale za igru stižu sa raznih strana. Posljednji u nizu koji je pohvalio "smećare" bio je Zinedin Zidan, sportski direktor Real Madrida. Legendarni fudbaler je posmatrao potencijalna pojačanja, a Žiru je jedan od prvih pikova. "Kraljevima" je zanimljivi i ofanzivni vezista Junes Belanda, koji je do sada postigao 12 pogodaka i tome dodao četiri asistencije.

"Moraćemo još da pričekamo da vidimo hoće li Monpelije da osvoji titulu prvaka. U fudbalu ne možete ništa da predvidite. Cijela njihova ekipa je veoma dobra, ali Belanda i Žiru su fantastični i nosioci su njihove igre", kazao je Zidan.

Rezultati 35. kola: Monpelije - Evijan 2:2. Juče: Ažaksio - Sošo, Bordo - Ren, Brest - Tuluz, Kaen - Lorijen, Dižon - Okser, Lion - Valensijen, Marselj - Nansi, Nica - Lil, PSŽ - Sent Etjen. Poredak: Monpelije 73, PSŽ 67 (-1), Lil 65 (-1)...

Modrić postaje "princ"

Katarska korporacija, koja u vlasništvu drži PSŽ, spremna je da Totenhemu plati 48 miliona evra za usluge Luke Modrića koji bi u tom slučaju postao najskuplje pojačanje "prinčeva". Čelnici Totenhema ušli su u ozbiljne pregovore s PSŽ, a prema nekim informacija i fudbaler je pristao na transfer samo se čeka konačan dogovor klubova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije