Fudbal

Montiran proces protiv Udovičića

Montiran proces protiv Udovičića
Montiran proces protiv Udovičića

Sindikat profesionalnih fudbalera "Nezavisnost" smatra da superligaš iz Novog Pazara vodi montirani disciplinski postupak protiv fudbalera Žarka Udovičića.

Igrača su 23. februara u svlačionici stadiona u Novom Pazaru napali navijači i prijetili mu pištoljem, poslije čega je iz bezbjednosnih razloga napustio kub. On je preko punomoćnika ponudio klubu sporazumni dogovor, koji su iz kluba odbili, pa je fudbaler pokrenuo sudski postupak pred Arbitražnim sudom Fudbalskog saveza Srbije (FSS).

"Odmah poslije pokretanja sudskog postupka, Novi Pazar je pokrenuo disciplinski postupak protiv igrača. Na teret mu se stavlja nedolazak na trening 19. i 20. februara, kao i da nije bio u svom stanu poslije ponoći 20. i 21. februara. Kao dokaz da se radi o montiranom i zlonamjernom postupku napominjemo da je tačno da Žarko Udovičić nije bio u svom stanu u Novom Pazaru u to vrijeme, jer je tog dana s ekipom bio u karantinu u Beogradu, pred utakmicu s Radom, koja je odigrana sljedećeg dana u 13.30", navodi se u saopštenju Sindikata, gdje se dodaje:

"'Nezavisnost' najoštrije osuđuje ovakvo ponašanje FK Novi Pazar, kojim nanosi veliku štetu gradu Novom Pazaru i srpskom fudbalu. Pozivamo i Disciplinsku komisiju FSS da javno objavi odluku koju su donijeli 18. marta i predsjednika Tomislava Karadžića da javno osudi ovakvo ponašanje FK Novi Pazar i da prestane sa davanjem podrške nasilju nad igračima zbog svojih ličnih interesa."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije