Fudbal

NK Široki Brijeg ostao bez veziste

NK Široki Brijeg ostao bez veziste
NK Široki Brijeg ostao bez veziste

Iako su osvojili Kup BiH i izborili plasman na međunarodnu scenu, čelnici NK Široki Brijeg će imati pune ruke posla oko sastavljanja ekipe jer će mnogi igrači, po svemu sudeći, napustiti klub. Prvi je to već učinio Ivan Sesar, iako sezona još nije gotova.

Sesar od danas više nije član aktuelnog osvajača Kupa BiH pošto je tražio da ugovor bude raskinut. Čelnici kluba po svemu sudeći nisu imali izbora, pa će Sesar nakon dvije sezone napustiti "Pecaru". Prema pisanju medija, dvadesetsedmogodišnji vezista već ima nekoliko ponuda za nastavak karijere, a jedna od opcija je Željezničar koji se bori za titulu prvaka u BH Telecom Premijer ligi BiH. Sesar je u karijeri promijenio dosta klubova, a između ostalog je igrao za Sarajevo pa će biti zanimljivo vidjeti kako će reagovati navijači "bordo" tima ukoliko potpiše za "plave".

Sesar, izgleda, neće biti jedini koji će napustiti klub. Na kraju sezone ugovori ističu Antoniju Soldi, Zoranu Plazoniću i Ivanu Barabanu, dok o odlasku navodno razmišlja i nezadovoljni Slavko Brekalo, koji je ove sezone igrao samo u 14 utakmica. Široki je sezonu spasio osvajanjem trofeja u Kupu pošto su se u prvenstvu iznenađujuće našli u Ligi za opstanak, gdje su u devet utakmica doživjeli pet poraza, a u posljednjih pet mečeva nisu postigli niti jedan pogodak. Ostalo je još jedno kolo i od prvenstva će se oprostiti na "Pecari", gdje će dočekati Čelik koji je bez poraza u Ligi za opstanak.

Posljednjih 90 minuta će donijeti odluku ko će biti prvak BiH, a ko će ispasti iz lige. Zrinjski i Željezničar imaju najveće šanse za titulu, dok je teorija i dalje saveznik Sarajeva. S druge strane, zanimljivo je i u borbi za opstanak gdje je u najboljoj poziciji Čelik. Olimpic je već ispao, a najbliži tome da mu se pridruže su Metalege i Vitez, koji u posljednjem kolu gostuju Mladosti iz Doboja kod Kaknja, odnosno "vukovima". Liga za opstanak je na programu u subotu, dok se dan kasnije igraju mečevi Lige za prvaka BiH.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije