Fudbal

Na pijetlove bez Drinčića

Na pijetlove bez Drinčića
Na pijetlove bez Drinčića

Fudbaleri Partizana biće znatno oslabljeni u Londonu, na utakmici sa Totenhemom, u 5. kolu Grupe C Lige Evrope, zbog neigranja Nikole Drinčića. Rijeka u ovom kolu traži bodove vrijedne šesnaestine finala u meču sa Standardom, dok Dinamo gostuje Astri.

Drinčić je ostao u Beogradu iz predostrožnosti, zbog lakše povrede koljena. Želja Marka Nikolića, trenera Partizana, je da iskunsni vezista bude spreman za finiš prvog dijela sezone u Super ligi Srbije. "Crno-bijeli" su do sada osvojili samo jedan bod i to baš u prvom kolu, u meču sa današnjim protivnikom u Beogradu. Partizan je izgubio sve šanse za plasman među 32 najbolje ekipe u Ligi Evrope.

Teoretske šanse da se plasira u šesnaestinu finala ima Dinamo i da bi ostao u igri, mora da savlada Astru, ali ujedno i da se nada da će Salcburg, koji je već prošao u narednu fazu takmičenja, savladati Seltik. U tom slučaju "modri" bi u Zagrebu u posljednjem kolu odlučivali o svojoj sudbini, jer bi ugostili Škotskog prvaka. Najveće šanse da se plasira u eliminacionu rundu ima Rijeka, kojoj je potrebna pobjeda nad Standardom, a s obzirom na partije hrvatskog predstavika ove sezone, to i nije nemoguća misija.

Parovi 5. kola: 17 časova: Dinamo M. - Panatinaikos. 18: Krasnodar - Lil. 19: Lokeren - Legija, Rijeka - Standard, Dinamo K. - Rio Ave, Trabzon - Metalist, Fejenord - Sevilja, Slovan - Jang bojs, Alborg - Steaua, Gengan - Fiorentina, Volfsburg - Everton, Sparta Prag - Napoli, Dinamo Mi. - PAOK; 21.05: Cirih - Apolon, Totenhem - Partizan, Sent Etjen - Karabag, Torino - Briž, Seltik - Salcburg, Helsinki - Kopenhagen, Inter - Dnjipro, Astra - Dinamo Z, Viljareal - Borusija M, Eštoril - PSV, Asteras - Bešiktaš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije