Fudbal

Na redu 104. derbi Željezničara i Sarajeva

Na redu 104. derbi Željezničara i Sarajeva
Na redu 104. derbi Željezničara i Sarajeva

SARAJEVO - Vječiti derbi gradskih rivala Željezničara i Sarajeva u svom 104. izdanju biće odigran u nedjelju na Grbavici u okviru 13. kola fudbalske BH Telecom Premijer lige BiH.

Na zajedničkoj pres-konferenciji u prostorijama FK Željezničar predstavnici oba kluba izrazili su očekivanja da će derbi proteći u fer i sportskom nadmetanju i da će igrači i navijači biti na nivou događaja.

Trener Željezničara Admir Adžem kazao je da je njegova ekipa u pozitivnoj seriji, te da igrači u dobrom raspoloženju očekuju derbi.

"Ovo je najbolja utakmica u našoj državi i želio bih da glavni akteri budu igrači na terenu. Volio bih da se nakon meča priča o utakmici, dobrim potezima i golovima. Smatram da smo u boljoj poziciji, mada u derbijima to ne znači ništa. Sarajevo ima skuplji tim, a da li to nešto znači - vidjećemo", istakao je Adžem.

Njegov kolega na klupi Sarajeva Meho Kodro kazao je da se njegov tim dobro pripremio za utakmcu i da vjeruje u svoje igrače.

"Očekivanja su velika. Znam da će biti teška utakmica. Protivnik je u dobroj formi, u zadnjih osam utakmica Željezničar je upisao sedam pobjeda, ali ja vjerujem u svoju ekipu", kazao je Kodro.

Adžem u derbiju neće moći računati na povrijeđenog Josipa Kvesića, dok u ekipi Sarajeva samo Risto Mitrevski ima lakše probleme sa skočnim zglobom. Svi ostali igrači oba kluba su zdravi i spremni.

Kapiten Sarajeva Amer Dupovac kazao je da derbi nije obična utakmica, te da je čast igrati ovakvu utakmicu.

"U dobroj smo formi, nadam se kvalitetnoj predstavi. Sigurno je da ćemo dati maksimum. Nadam da će se nakon meča pričati o dobrim potezima. Očekujem veliku podršku naših navijača, koje pozivam da nas podrže u velikom broju", kazao je Dupovac.

Glavni sudija derbija, koji će biti igran u nedjelju u 13.30, biće Mumer Bureković (Zenica) s pomoćnicima Senadom Ibrišimbegovićem (Travnik) i Enesom Đozićem (Sarajevo).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije