Fudbal

Navijači Borca imali jasnu poruku za fudbalere: Igrate kao p******

Navijači Borca imali jasnu poruku za fudbalere: Igrate kao p******
Foto: Velibor Tripić | Navijači Borca imali jasnu poruku za fudbalere: Igrate kao p******

Bezidejna i malokrvna igra, te poklon golmana Radnika Mladena Lučića za tri boda Borca nisu zadovoljili nikoga, a najmanje vatrene navijače "crvenoplavih", koji su fudbalerima skandirali: "Igrate k'o p******!" Nakon susreta su postrojili igrače i više od 15 minuta im čitali bukvicu.

Borac jeste osvojio tri boda protiv Radnika (1:0) u 8. kolu BHT Premijer lige BiH, ali su do trijumfa došli više nego srećno. Igrala se sudijska nadoknada kada je pogodak nakon početničke greške postigao Petar Kunić. Uslijedilo je slavlje među igračima, ali navijači na sjevernoj tribini nisu bili ni blizu zadovoljni. Zamjerali su igrači na bezvoljnoj igri, nestvaranju prilika i prije svega tome što nisu više šutirali na gol protivnika. Iako su pobijedili, igrači su pognute glave otišli put svlačionice, a navijači su od njih tražili tri boda na gostovanju gradskom rivalu Krupi u narednom kolu. Ovo je bila prva pobjeda Borca sa trenerom Zoranom Milinkovićem i to u drugom meču pod njegovim vođstvom.

"Teška utakmica. Upozoravao sam igrače da će Radnik da se brani disciplinovano. Imali smo loptu i inicijativu, ali nismo bili direktni. Na kraju smo nagrađeni pogotkom. Imali smo inicijativu, ali nismo stvarali prilike i čeka nas još puno rada. Pobjeda je u ovom trenutku najvažnija", rekao je Milinković i dodao:

"Kako vrijeme bude prolazilo, nadograđivaćemo igru i to neće biti lako. Svi moramo da budemo svjesni da se ništa ne može promijeniti preko noći."

Radnik je imao bod u džepu sve do nadoknade. Mladen Žižović, trener ekipe iz Bijeljine, istakao je da njegov tim nije zaslužio poraz.

"Dobro smo igrali i imali smo dobre šanse, ali na kraju smo ostali bez boda. Nismo zaslužili poraz, ali to je sport. Želim Borcu da stane na noge što prije", kazao je Žižović.

Sa dva gola Gorana Zakarića i po jednim Sinana Ramovića i Jovana Blagojevića fudbaleri Željezničara pobijedili su na "Grbavici" ekipu Krupe i tako uveličali proslavu 96. rođendana kluba. Sve što su gosti iz Krupe na Vrbasu uspjeli napraviti bio je utješni pogodak Elvira Koljića za konačnih 4:1.

"Iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje i to nam daje optimizam za ubuduće. Od danas se pripremamo za Kup, gdje također želimo napraviti dobar rezultat, a nakon toga ćemo razmišljati o Slobodi", kazao je Admir Adžem, trener Željezničara.

Krupa će u narednom kolu igrati sa Borcem. Trener Banjalučana Slobodan Starčević u toj utakmici najavljuje puno bolje izdanje svojih pulena.

"Nismo najbolje odgovorili na traniziciju 'Želje', ali sam zadovoljan kako smo igrali kad smo imali loptu. Nadam se da ćemo već protiv Borca biti pravi", jasan je Starčević.

BHT Premijer liga

1. Zrinjski       8      7      0      1      17:7 21

2. Željezničar  8      6      1      1      14:5 19

3. Mladost       8      4      2      2      11:9 14

4. Široki Brijeg       8      4      1      3      12:6 13

5. Borac  8      4      1      3      7:6   13

6. Krupa  8      3      3      2      7:7   12

7. Sarajevo      8      3      2      3      11:6 11

8. Radnik 8      3      1      4      6:11 10

9. GOŠK 8      3      0      5      6:11 9

10. Sloboda     8      1      3      4      4:9   6

11. Vitez 8      1      1      6      5:12 4

12. Čelik 8      1      1      6      7:18 4

Rezultati 8. kola: Borac  Radnik 1:0, Željezničar  Krupa 4:1, Mladost DK  Sloboda 1:1, GOŠK  Zrinjski 0:2, Vitez  Čelik 2:0, Sarajevo  Široki Brijeg 2:0.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije