Fudbal

Navijači Partizana izboli Ruse u Beogradu

Navijači Partizana izboli Ruse u Beogradu
Navijači Partizana izboli Ruse u Beogradu

BEOGRAD - Trojica ruskih navijača koji su došli u Beograd da gledaju utakmicu između Crvene zvezde i moskovskog Spartaka, izbodeni su u prestonici Srbije.

Dvojica navijača prvoplasirane ekipe ruskog šampionata hospitalizovana su zbog ubodnih rana, jedan od njih je u kritičnom stanju, dok je trećem ukazana pomoć na licu mesta, javlja Tas s a prenosi b92.

Očevici su rekli da je grupa srpskih i ruskih navijača, koja je marširala sa zastavama poslije meča, napadnuta u Beogradu.

Iako su ruske agencije u početku prenjele da su napadači Albanci, dopisnik iz Beograda javio je da su u pitanju pristalice najvećeg Zvezdinog rivala Partizana. On je naveo da su jurili ruske navijače i napali ih noževima.

Srpska policija počela je sa ispitivanjem srpskih navijača.

Bratski derbi Crvene zvezde i Spartaka završen je trijumfom srpskog šampiona, rezultatom 2:1.

Ambasada potvrdila da su dva ruska državljanina povrijeđena

Ruska Ambasada u Beogradu potvrdila je da su dva državljanina Rusije povrijeđena u incidentu u centru Beograda.

Ataše za medije ruske Ambasade Jurij Pičugin rekao je za "Sputnjik" da su povrijeđeni Maksim Butrin i Pavel Bodrov, te da je ruska Ambasada u kontaktu sa njima.

"Saradnik konzularnog odsjeka Ambasade ih je posjetio i razgovarao sa njima. NJihovi rođaci su obaviješteni o tome šta se desilo. Za sada se ovim slučajem bavi policija Srbije", istakao je Pičugin.

"Sputnjik" je ranije javio da su dvojica navijača moskovskog fudbalskog kluba "Spartak" hospitalizovana, dok je treći zadobio samo ogrebotine nakon što ih je sinoć u Beogradu, dok su išli ulicom, napala grupa ljudi koji nisu navijači.

Jedan od povrijeđenih navijača je operisan i nije u životnoj opasnosti, a policija traga za napadačima.

Prije toga ruski mediji su javili da su tri navijača sinoć zadobila povrede nožem poslije prijateljske utakmice između "Spartaka" i "Crvene zvezde" u Ulici kralja Milana u Beogradu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije