Fudbal

Navijači skinuli igrače

Navijači skinuli igrače
Navijači skinuli igrače

Buran je ovo bio fudbalski vikend u BiH pošto su nakon debakla u Širokom Brijegu (poraz 2:7) igrači zeničkog Čelika ostali bez kompletne opreme koju su im oduzeli navijači, a na stadionu Slavije su osvanule uvredljive poruke.

Kao bosi po trnju fudbaleri Čelika su se proveli na utakmici 11. kola BHT Premijer lige BiH pošto su primili čak sedam golova, a kada su se vratili kući dočekali su ih ljutiti navijači.

Njih oko 50 u nedjelju naveče ispred stadiona "Bilino polje" je sačekalo da se autobus s igračima i stručnim štabom zeničkog kluba vrati u Zenicu. Onako ljuti i nezadovoljni lošom igrom i rezultatima su ušli u autobus i fudbalerima oduzeli opremu, trenerke, majice, dresove…

"Uzeli su i lopte, sve su nam uzeli. Dvojica policajaca koja su bila prisutna nisu ništa mogla uraditi. Bilo je verbalnog vrijeđanja igrača, ali niko od fudbalera nije fizički napadnut", tvrdi jedan igrač Čelika.

Na društvenim mrežama danas su se oglasili i navodni učesnici nemilog događaja. Uz podsjećanje da je to bio najteži poraz Čelika u posljednjih 25 godina, navijači naglašavaju da njihov motiv nije bila pljačka.

"Nas nisu zanimale njihove lične stvari. Željeli smo ih samo zato što su oni ponizili nas, da i mi ponizimo njih. Svi su poskidali sve sa sebe, a stvari smo predali policiji na njihov zahtjev", rekao je jedan od navijača.

Incident je bio kulminacija nezadovoljstva navijača jer je Čelik u 11 prvenstvenih utakmica ove jeseni upisao jednu pobjedu, četiri remija i šest poraza. Osim toga, u prvoj utakmici osmine finala Kupa BiH Zeničani su deklasirani 0:4 od Olimpica.

Grafiti uvredljivi za srpski narod ispisani na dijelu sjeverne tribine stadiona Slavije danas je do kraja dana trebalo da budu prefarbani, potvrdili su iz Uprave kluba iz Istočnog Sarajeva. Pripadnici Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo provode istragu i tragaju za počiniocima, nakon što je neko preko postojećih grafita navijačke grupe "Sokolovi" ispisao "Smrt Srbima", "Svi ste vi Turci", "Islam" i "Željezničar".

"Ovo je čin za svaku osudu. Sramotno je čime se ljudi služe i unose nemir i mržnju među stanovnike Istočnog Sarajeva. Ovo je mogao učiniti samo neko ko nema ni poštovanja ni karaktera. Očekujem da izvršioci i nalogodavci vandalizma budu kažnjeni jer od sitnih stvari kreću krupne i ogorčen sam iskazanim primitivizmom. Čim policija završi uviđaj uvredljivi grafiti će biti prefarbani", rekao je Zdravko Šavija, predsjednik Slavije, a povezanost s ovim slučajem su odbacili "Manijaci" (navijači Željezničara) poručivši da "osuđuju svaki vid nacionalizma i da ne žele da se ime kluba dovodi u bilo kakvu vezu sa nacionalizmom i tim i sličnim parolama".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije