Fudbal

Nekad derbi, danas trening: Bayern 8 - HSV 0

Nekad derbi, danas trening: Bayern 8 - HSV 0
Nekad derbi, danas trening: Bayern 8 - HSV 0

HSV se već nekoliko sezona bori za prvoligaški status, a današnja utakmica je pokazala da kada je protivnik raspoložen, tim iz Hamburga ne može puno.

Carlo Ancelotti nije mogao dobiti bolji poklon za svoju 1000. utakmicu u trenerskoj karijeri. Njegov Bayern je u 22. kolu Bundeslige pregazio HSV 8-0 i konačno pokrenuo stroj koji je gazio sve pred sobom zadnjih sezona.

Nekada je to bio derbi jer HSV je veliki tim koja nikad do sada nije ispao iz Bundeslige... Ali, danas je priča drugačija. HSV se već nekoliko sezona bori za prvoligaški status, a današnja utakmica je pokazala da kada je protivnik raspoložen, momčad iz Hamburga ne može puno.

Mrežu Renea Adlera, koji je na grozan način 'proslavio' 250. nastup u Bundesligi, načeo je Arturo Vidal u 17. minuti da bi Robert Lewandowski povisio na 2-0 u 24. iz penala. Posljednji put kada je Bayern vodio 2-0 nakon 25. minuta protiv HSV-a, nanio mu je najteži poraz u Bundesligi (8-0).

Sjajni Poljak je do kraja poluvremena dao je gol još jednom, a u 54. je zabio svoj hat-trick za 4-0. Samo dvije minute kasnije gol je postigao i David Alaba, a u razmaku od 65. do 69. dva puta je zabio Kingsley Coman. Konačnih 8-0 postavio je Arjen Robben i osigurao ponovoljenu katastrofu hamburške momčadi.

Koliko je Bayern bio nadmoćan govori podatak da HSV u prvom poluvremenu nije imao nijedan dodir u protivničkom šesnaestercu, a jedini udarac u okvir gola uputio je u drugom poluvremenu. HSV je tako u zadnjih sedam gostovanja u Münchenu primio nevjerovatnih 45 golova, a pritom zabio samo tri. Ne ide, pa ne ide...

Od ostalih utakmica Augsburg je slavio na gostovanju kod Darmstadta 2-1, Dortmund je u Freiburgu slavio 3-0, Mainz je savladao Leverkusen u gostima 2-0, a Leipzig je pobijedio Köln 3-1.

(24sata.hr)

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije