Fudbal

Nema predaje ni na "Pecari"

Nema predaje ni na "Pecari"
Nema predaje ni na "Pecari"

U utakmici sa Olimpicom smo napravili dobru uvertiru pred gostovanje u Širokom Brijegu, gdje narednog vikenda putujemo po nova tri boda, rekao je Zoran Kokot, koji je sa dva gola u nedjelju debitovao u dresu Željezničara.

Uz još jedan pogodak Rijada Bajića "plavi" su slavili konačnim rezultatom 3:0 i tako nastavili uspješnu tradiciju od čak 18 ukupnih pobjeda nad "vukovima" uz samo dva remija.

"Veoma sam zadovoljan svojim debijem. Predivan je osjećaj zatresti mrežu dva puta i moram priznati da me poslužila i sreća. Zahvalan sam i navijačima na podršci. Imao sam priliku ranije da igram pred njima, ali u protivničkom dresu. Ovo sada je zaista bilo nešto fenomenalno", kazao je Kokot.

Ipak, otežavjuća okolnost za tim sa "Grbavice" u narednom 17. kola biće izostanak najboljeg strijelca Bajića, zbog trećeg žuti kartona, dok se od viroze uspješno opravio veznjak Damir Sadiković.

"Svaka utakmica je teška. I ova sa Olimpicom je bila veom zahtjevna, ali pogodili smo na vrijeme, 'otvorili' protivnika i slavili. Znamo da je Široki Brijeg jedna od najboljih ekipa u Premijer ligi, ali mi, naravno, ne idemo sa bijelom zastaovom na 'Pecaru'. Bez obzira ko ima pravo nastupa od naših igrača, naš zadatak u narednom kolu je da osvojimo sva tri boda. Nadam se da će upravo pobjeda nad Olimpicom biti samo uvertira za uspjeh u meču sa Širokim", smatra Kokot.

Utakmica s najmlađim gradskim rivalom bila je debitantska i za šefa stručnog štaba Milomira Odović. Iako je zadovoljan punim plijenom, priznaje da njegova ekipa može i bolje od prikazanog u nedjelju.

"Iskreno, pribojavao sam se Olimpica. Pokušali smo da iskoristimo to što prema naprijed imamo izuzetno opasne igrače. Bili smo strpljivi, odigrali disciplinovano i pobijedili", kazao je Odović i dodao:

"Možda smo imali i malo sreće da smo u kontrama iskoristili sve naše prilike, pa je poslije sve bilo lakše. Isto takoj mogli smo i mnogo više da smo u pojedinim situacijama išli do kraja. Sigurno da ima prostora za napredak."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije