Fudbal

Nikola Mijailović: Imam podršku saigrača

Nikola Mijailović: Imam podršku saigrača
Nikola Mijailović: Imam podršku saigrača

BEOGRAD - Ako ne budu ispoštovali ono što su u obavezi, samo će Crvenoj zvezdi napraviti još veći problem, rekao je Nikola Mijailović nakon što je Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije (FSS) prije nekoliko dana presudila da je i dalje igrač "crveno-bijelih", a iz kluba poručili da ih to ne interesuje.

Čelnici šampiona Srbije prvo su suspendovali defanzivca zbog kršenja discipline, a zatim i raskinuli ugovor na njegovu štetu, ali je FSS odbio da verifikuje tu odluku, zbog čega je on i dalje igrač Zvezde. Fudbaler je najavio da će se uskoro pridružiti ekipi.

"Igrač sam Zvezde, što je potvrdila i Disciplinska komisija. Dakle, imam važeći ugovor s klubom i očekujem da će to poštovati i čelnici Zvezde. Uredno ću se pojaviti na treningu kako bih ispunio sve ono što je moja obaveza prema klubu", rekao je Mijailović za medije u Srbiji i dodao da se nije javio treneru Nenadu Lalatoviću.

"Zašto bih ga zvao? S njim sam uvek imao sjajnu saradnju. Cenim ga i poštujem kao trenera, a verujem da i on ima isto mišljenje o meni kao igraču. Ne treba valjda da se posebno najavljujem treneru da ću doći na trening, jer ja sam igrač Zvezde. Presuda je doneta i klub je sada na potezu."

Iz kluba su naglasili da ih ne interesuje odluka FSS, a sam fudbaler je istakao da će tužiti klub Arbitražnoj komisiji ako ne budu ispoštovane sve obaveze prema njemu, prenosi Mondo.

"Tužiću klub Arbitražnoj komisiji FSS, a ako je potrebno da idem sve do FIFA, uradiću i to. Žao mi je što će na kraju ispaštati klub, a ljudi koji sve ovo rade verovatno će se skloniti i neće smeti da preuzmu odgovornost", kazao je bivši kapiten Zvezde, koji je istakao da ima podršku ostalih igrača šampiona Srbije:

"Čuo sam se sa saigračima. Mnogi me podržavaju, iako iz razumljivih razloga ne smeju javno da istupaju. Pred Disciplinskom komisijom u moju korist su svedočili Kovačević, Gogić, Rakić i Despotović. Hvala im što su me podržali i što su rekli istinu."

Fudbaler Zvezde je naglasio da je spreman da se vrati treninzima i da se ne plaši "specijalnih" metoda generalnog direktora Zvezdana Terzića, koji je, pišu mediji u Srbiji, prijetio vezisti Darku Lazoviću da će trenirati u sedam ujutro ako ne pristane na reviziju ugovora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije