Fudbal

'Orlići' remizirali sa Makedonijom

'Orlići' remizirali sa Makedonijom
Foto: Ilustracija | 'Orlići' remizirali sa Makedonijom

Mladi fudbaleri Srbije odigrali su neriješeno - 2:2 protiv Makedonije u drugom kolu grupne faze Evropskog prvenstva do 21 godinu.

Pobjeda je bila neophodna i jednom i drugom timu, a ovim bodom šanse za plasman u polufinale su svedene na minimum.

"Orlići" su u prvom poluvremenu imali više od igre, kontrolisali su dešavanja na terenu, a jedini gol djelo je Mijata Gaćinovića.

Fudbaler Ajntrahta iz Frankfurta je sa 7 - 8 metara u 24. minutu zakucao loptu u mrežu poslije centaršuta kapitena Uroša Đurđevića. Makedonci su signalizirali ofsajd poziciju u trenutku kada je lopta stigla do Đurđevića.

Samo nekoliko trenutaka ranije srpski fudbaleri su tražili penal nad Markom Grujićem, ali glavni sudija je mislio drugačije.

Grujić je u 36. minutu ponovo bio u centru pažnje. Igrač Liverpula je bio oči u oči sa golmanom Igorom Aleksovskim, ali je čuvar mreže Makedonaca dobro intervenisao.

Imala je i Makedonija nekoliko opasnih napada, međutim, mreža Vanje Milinkovića Savića je ostala netaknuta.

Lalatović je na poluvremenu umjesto povrijeđenog Milana Gajića na teren poslao Aleksandra Filipovića.

Makedonija je mnogo agresivnije i odlučnije počela drugih 45 minuta, a dobar pokušaj Enisa Bardija iz slobodnog udarca Milinković Savić je izbacio u korner.

Makedonija je izjednačila u 65. minutu pogotkom Bardija iz penala kojem je prethodilo igranje rukom Andrije Živkovića u kaznenom prostoru.


 

Mladi reprezentativac Makedonije loptu je poslao u lijevu stranu gola Milinkovića Savića, a čuvar mreže Srbije nije se ni pomjerio. Bio je to prvi gol nekadašnje jugoslovenske republike na kontinentalnim prvenstvima.

Ni primljen gol nije "razbudio" srpske igrače, a šok je usledio u 83. minutu. Nikola Đorđev je dobio loptu na nekih 30 metara od gola Milinković Savića, napravio je nekoliko koraka i potom odličnim udarcem savladao iznenađenog čuvara mreže Srbije za 2:1.

U 88. minutu Ognjen Ožegović je bio u prilici da izjednači, ali je Aleksovski sjajno reagovao.

Minut kasnije Srbija je izjednačila. Andrija Živković je centrirao iz slobodnog udarca, a na pravom mjestu bio je Đurđević - 2:2.

U prvom minutu sudijske nadoknade Živković je sjajno šutirao glavom, golman Makedonije je već bio savladan, ali je lopta završila na stativi.

(Sportklub.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije