Fudbal

Otac fudbalera demantovao: Miralem Pjanić ne ide u Real

Otac fudbalera demantovao: Miralem Pjanić ne ide u Real
Otac fudbalera demantovao: Miralem Pjanić ne ide u Real

Miralem Pjanić je igrač Rome i u januarskom prelaznom neće mijenjati sredinu, rekao je za "Nezavisne" Fahro Pjanić, otac i menadžer fudbalera "vučice", demantujući španske medije da će reprezentativac BiH preći u Real Madrid.

Kao bomba u Evropi odjeknula je vijest da će jedan od najboljih igrača Rome preći u Real za 45 miliona evra te da su čelnici "kraljevskog kluba" obavili prve razgovore s Pjanićevim menadžerom. Vezista je navodno velika želja Florentina Pereza, predsjednika Reala. Ako je suditi prema riječima Pjanića seniora, od toga neće biti ništa niti je tačna informacija da su pregovori počeli.

"Od toga nema ništa i to su pisanja medija koja nemaju veze sa istinom. Niko nas nije zvao na pregovore, niti bismo išli, pošto je Miralem igrač Rome i ima aktivan ugovor. On trenira i sprema se za nastavak sezone", izjavio je njegov menadžer.

On je istakao da omaleni vezista sigurno neće mijenjati sredinu u januarskom prelaznom roku i da mišljenje ne bi promijenila nikakva nemoralna ponuda.

"Bilo kakva ponuda nas neće natjerati da promijenimo mišljenje. Čak i kada bi stigla neka ponuda, o tome bi morala da razgovaraju dva kluba prije bilo čega. Ponavljam, informacija da će Miralem u ovom prelaznom roku preći u Real je netačna", jasan je Pjanić senior.

Pjanić je već nekoliko prelaznih rokova na meti mnogih klubova, među kojima su se najčešće spominjali velikani poput Barselone i Bajerna iz Minhena.

"Sve su to medijska nagađanja i informacije koje se plasiraju su netačne", kazao je otac reprezentativca BiH.

Pjanić je u seniorskoj karijeri nosio dres francuskih Meca i Liona i sada italijanske Rome. Prema sajtu "Transfermarkt.de" u svim takmičenjima za ova tri kluba je odigrao 318 utakmica i postigao 47 pogotaka i tome dodao 63 asistencije. Najefikasniji je u dresu Rome, čiji član je posljednje četiri godine i za "vučicu" je samo u Seriji A odigrao 141 utakmicu i postigao 24 gola i 36 puta saigračima namjestio pogodak. Vezista je jedan od ključnih igrača reprezentacije BiH za koju je debitovao pod vođstvom Miroslava Blaževića, i to 20. avgusta 2008. godine u porazu u prijateljskom meču od Bugarske s 1:2. Za "zmajeve" je do sada odigrao 64 utakmice i s obzirom na to da ima samo 25 godina od njega se očekuje da bude stub reprezentacije i u narednim godinama. Postigao je devet pogodaka i 16 puta je asistirao, a jedan gol je postigao i na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine, koje je bilo debitantsko za reprezentaciju BiH.

56 žutih kartona u seniorskoj karijeri dobio je Pjanić igrajući u dresu Meca, Liona i Rome.

3 puta omaleni vezista morao je ranije na hlađenje i sva tri crvena kartona zaradio je u dresu Rome.

18 godina, četiri mjeseca i 18 dana imao je kada je debitovao za reprezentaciju BiH, i to protiv Bugarske.

30 miliona evra njegova je vrijednost na tržištu prema sajtu "Transfermarkt.de", a Roma ga je platila 11 miliona.

 

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije