Fudbal

Ožegović za NEZAVISNE: Italijani su nas potcenili

Ožegović za NEZAVISNE: Italijani su nas potcenili
Ožegović za NEZAVISNE: Italijani su nas potcenili

Pre meča smo izjavili da idemo na pobedu i mnogi su nam se smejali, rekao je Ognjen Ožegović, napadač Vojvodine, koji je sa dva gola učestvovao u velikoj pobjedi "lala" nad Sampdorijom (4:0) u prvom meču 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Predstavnik Srbije očitao je fudbalsku lekciju italijanskom predstavku u Torinu i napravio veliki korak ka plasmanu u posljednju rundu kvalifikacija, koja vodi u grupnu fazu drugog po rangu klupskog UEFA takmičenja. Vojvodina je ostvarila jednu od najubjedljivijih pobjeda u novijoj istoriji, a malo je nedostajalo da italijanska ekipa susret završi i s više od četiri gola u mreži.

"Verovali smo pre meča da možemo da dođemo do pobede. Mislim da su nas dosta potcenili. Odigrali smo odličan meč i svi smo bili na vrhunskom nivou, o čemu dovoljno govori i rezultat protiv veoma jake ekipe. Kaznili smo svaku njihovu grešku i mogli smo da postignemo još koji pogodak", izjavio je Ožegović za "Nezavisne novine".

Mladi napadač je mrežu Italijana tresao u 58. i 90. minutu, a prije njega to su čini Mirko Ivanić (4.) i Aleksandar Stanisavljević (49.). Ožegović ističe da je pitanje plasmana u plej-of daleko od riješenog i da ne smije doći do opuštanja. Revanš meč je na programu sljedećeg četvrtka na "Karađorđu" u Novom Sadu.

"Pitanje prolaska dalje je daleko od rešenog i ovo je bilo samo prvo poluvreme. Kako smo mi njima dali četiri gola, tako mogu i oni nama i moramo s istom ozbiljnošću na teren da izađemo i u Novom Sadu. Ništa nije gotovo", kazao je napadač, koji je ponikao u Kozari iz Gradiške, a jedno vrijeme je nosio dres Borca iz Banjaluke.

Robusni centarfor istakao je da ukoliko njegova ekipa prođe Sampdoriju, a veoma je blizu toga, može da se nada i plasmanu u grupnu fazu Lige Evrope, što bi bio veliki uspjeh za "lale".

"Ne verujem da možemo da dobijemo težeg protivnika u plej-ofu. Verujemo da ukoliko eliminišemo Sampdoriju možemo i u grupnu fazu. Ukoliko prođemo dalje i koga god da dobijemo moramo da odigramo jednako ozbiljno i kvalitetno kao u Torinu", zaključio je napadač Vojvodine, koja u prva dva kola Jelen Superlige Srbije još nije ostvarila pobjedu, a priliku za to će imati već u nedjelju, kada na "Karađorđu" dočekuju ekipu Javora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije