Fudbal

Partizan i Steaua biju bitku za milione

Partizan i Steaua biju bitku za milione
Partizan i Steaua biju bitku za milione

Fudbaleri Partizana večeras (20.30) biju bitku za plasman u plej-of Lige šampiona pošto u revanš meču 3. kola kvalifikacija dočekuju Steauu.

Zoran Milinković, trener fudbalera Partizana, rekao je da će "crno-bijeli" od starta zaigrati napadački i ići na pobjedu u utakmici sa Steauom, kako bi na taj način došli stepenik bliže plasmanu u Ligu šampiona. U prvom meču u Bukureštu rezultat je bio 1:1, a pobjedniku dvoboja sljeduje najmanje 5,4 miliona evra, jer je, samim plasmanom u plej-of Lige šampiona obezbijeđen plasman u grupnu fazu Ligu Evrope.

"Uvertira za meč je sjajna pošto se očekuje pun stadion. Svesni smo našeg zadatka, snage protivnika i spremni smo za meč. Pokusaćemo da nametnemo naš ritam igre, iako znamo da Steaua igra bolje u gostima. Partizan će biti ofanzivan kako bi postigao gol i pobedio", rekao je Milinković.

On je potvrdio da se Abubakar Oumaru oporavio od povrede, dok još nije poznato da li će nastupiti Valeri Božinov.

"Božinov je jedina enigma, trenira po specijalnom programu. Partizan želi prolaz u narednu rundu i da nadigra Steauu u dva meča. Uz podršku naših navijača verujemo da možemo da prođemo dalje", naveo je šef stručnog štaba "crno-bijelih", koji nije želio previše da priča o velikom optimizmu iz suprotnog tabora: "Pravo Steaue je da nas procenjuju i ocenjuju kako misli. Koncentrisani smo na teren i posle meča ćemo videti ko je bio bolji".

Oumaru ističe da, ukoliko prvak Srbije odigra prema očekivanjima, prolaz u plej-of Lige šampiona neće biti doveden u pitanje.

"Neće biti lako, čuo sam da je Steaua opasna na gostovanjima. Napravili smo analizu i popravićemo neke loše stvari iz Bukurešta. Verujem u ekipu i ako odigramo kako znamo, neće biti problema. Nadam se velikoj podršci sa tribina u možda najbitnijoj utakmici u sezoni", jasan je brzonogi napadač.

Kamerunac se osvrnuo i na izjave prvog čovjeka Steaue Điđija Bekalija, koji je rekao da "Partizan njegovom timu ne može da postigne gol još 2.000 godina".

"On može da kaže šta hoće, ali vidjećemo. Mi igramo na terenu, poštujemo Bekalija i nemam nikakav problem. On navija za svoj tim, ali mi idemo na pobjedu. Imamo dobar rezultat i nadam se da ću iskoristiti prostor koji mi se ukaže", poručio je on.

Minut ćutanja

Utakmica Partizana i Steaue počeće minutom ćutanja zbog obilježavanja dvije decenije od protjerivanja Srba iz Hrvatske u vojnoj akciji "Oluja".

"Tražili smo to od UEFA i, da, utakmica će početi minutom ćutanja", rekao je generalni direktor Partizana Miloš Vazura.

Derbi u Ukrajini

Parovi: Astana - Helsinki, prvi meč 0:0 (16 časova), Karabag - Seltik 1:0 (18.30), Sparta Prag - CSKA 2:2 (18.45), BATE - Videoton 1:1 (19.30), Bazel - Leh 3:1 (20.15), Briž - Panatinaikos 1:2 (20.30), Malme - Salcburg 0:2 (20.30), Partizan - Steaua 1:1 (20.30), Plzenj - Makabi TA 2:1 (20.45), Šahtjor - Fenerbahče 0:0 (20.45), Skenderbeg - Milsami 2:0 (20.45).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije